Miércoles, 27 de Enero de 2021

Otras localidades

Coronavirus Covid-19

Tornada a les aules amb les finestres obertes malgrat el fred

La Conselleria d'Educació recorda la obligació de ventilar les aules tot i les baixes temperatures

Malgrat les baixes temperatures les classes s'han de fer amb les finestres obertes per una correcta ventilació de les aules.

Malgrat les baixes temperatures les classes s'han de fer amb les finestres obertes per una correcta ventilació de les aules. / Google.

La Conselleria d’Educació, Universitat i Recerca ha fet arribar a tots els centres educatius de les Balears un document amb orientacions per tal de garantir l’adequada ventilació natural durant els mesos d’hivern, en els quals les temperatures a l’exterior són més baixes.

Des de la conselleria es recomana fer servir els sistemes de calefacció, sempre que no estiguin contraindicats i s’han de programar perquè entrin en funcionament com a mínim dues hores abans de l’inici de les activitats lectives. També es recomana a l’alumnat que s’abrigui especialment i que faci servir preferentment diverses capes de roba per afavorir l’autoregulació de temperatura en passar d’un espai a un altre

Els protocols vigents per a la prevenció de la COVID-19 als centres educatius estableixen que s’ha de garantir una adequada ventilació natural de les aules i altres espais d’ús comú. Des de la Conselleria s’ha recordat que tot i les baixes temperatures, en cap cas es pot renunciar a la ventilació natural de les aules, ja que aquesta és una mesura clau en la prevenció de la COVID-19. No es pot donar una solució uniforme a tots els centres, però es poden oferir orientacions.

S’aconsella provar distintes configuracions de ventilació, com per exemple tenir algunes finestres parcialment obertes 10, 15 ó 25 cm. tot el temps i obrir totalment durant 10 o 15 minuts al final de la classe, ventilar totalment durant tota la classe només amb algunes finestres, ventilar totalment durant 5 minuts cada 15 minuts de classe i semblants.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?