Sociedad | Actualidad

L'assassí de rodamons va intentar fugir de la presó

L'home de 35 anys va voler colar-se per una reixa de ventilació un mes i 10 dies després d'entrar a Brians 1

L'autocaravana on dormia el sospitós, a Les Planes / Andrea Villòria (SER Catalunya)

Barcelona

L'home acusat de matar 3 persones sense sostre a Barcelona durant el confinament va intentar escapar-se de la presó per un conducte de la ventilació 40 dies després d’ingressar en preventiva segons ha pogut confirmar SER Catalunya de fonts de l’entorn penitenciari. Des d'aleshores té activat el protocol antifugues i va ser traslladat de Brians 1 a la presó de Quatre Camins a la Roca del Vallès.

Autocaravana

Autocaravana / SER Catalunya

Thiago Fernandes Lages, brasiler de 35 anys, va ingressar a la Unitat d'Hospitalització Psiquiàtrica de Brians 1 el 30 d'abril de l'any passat per ordre judicial acusat de tres homicidis a l’Eixample. Els funcionaris van descobrir que estava ideant una fugida del centre a través d'una reixa de ventilació de 40 centímetres el passat 10 de juny. Havia trencat uns 20 centímetres de llençols per fer-se una corda i l'havia trenat per poder despenjar-se,  a més, havia amagat uns ferros per fer-los servir per escapar. Arran d'aquesta fuga frustrada va ser traslladat fins a la presó de Quatre Camins i actualment està al mòdul 4. A més, té activat el protocol de fuguistes, el que implica un seguiment especial.

El presumpte assassí en sèrie està en presó preventiva per la mort a cops i amb traïdoria de 3 persones que dormien al carrer en ple confinament, els dies 16, 18 i 27 d'abril. En tots els casos, va acostar-se a les víctimes indefenses amb una barra de ferro o un pal i les va colpejar al cap diverses vegades fins a matar-les. Imatges enregistrades per les càmeres de seguretat del metro, ferrocarrils o del departament de Justícia demostren la fredor amb la qual actuava. L’últim homicidi va significar el final del seu periple criminal ja que uns testimonis el van veure des de casa seva i van alertar la policia. Ja feia dies que hi havia un dispositiu especial i aquella matinada, els Mossos el van poder ubicar en una caravana a Les Planes a Sant Cugat. Allà la policia va trobar molta roba i indicis que el relacionen amb els 3 crims.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00