Sociedad
Patrimonio cultural

390.000 euros per millorar l'hospital de l'Illa del Rei

Permetrà la rehabilitació de la coberta i les façanes de l'ala sud de l'edifici

Es liciten les obres per a millorar l'ala sud de l'antic hospital. / Ajuntament de Maó

Mahón

La Junta de Govern de l’Ajuntament de Maó ha aprovat la licitació de les obres de restauració d’una part de l’edifici de l’antic hospital de l’Illa del Rei, que compta amb un pressupost màxim de 390.609 euros (IVA inclòs).

El període de presentació de projectes estarà obert fins al dia 8 de febrer i les obres tindran un període d’execució d’un màxim de 6 mesos. Concretament, aquesta obra permetrà la rehabilitació de la coberta i les façanes de l’ala sud de l’edifici de l’antic hospital. Aquest projecte permetrà consolidar la recuperació d’un dels edificis amb més valor històric, cultural i arquitectònic del municipi de Maó.

També en aquest edifici, avança a bon ritme el projecte de creació del centre d’interpretació del Port de Maó, que impulsa la fundació Hospital Illa del Rei i que comptarà amb diferents sales històriques, dividides entre les diferents nacionalitats que han tingut una relació directa amb el port de la ciutat.

Cal recordar que el Ministeri de Transport, Mobilitat i Agenda Urbana va concedir una subvenció de 292.000 euros, corresponent al 75% del projecte de reforma, provinents del programa del “1,5% Cultural”. L’Ajuntament, per la seva part, inverteix 97.652 euros.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00