Ocio y cultura

L'òpera "El Barbero de Sevilla" i dos concerts lírics protagonitzaran la 50ª Temporada d'Òpera de Maó

Aquest any es commemora el 50è aniversari de la creació del Amics de s'Òpera de Maó

Representació de "La Traviata" (2014) / Amics de s'Òpera

L’Associació dels Amics de s’Òpera de Maó prepara per aquest 2021 tot un seguit d’activitat per a commemorar el 50è aniversari de la seva creació.

Aquesta 50ena Temporada d’Òpera arrancarà el dia 1 de Maig amb un acte institucional al Teatre Principal de Maó per commemorar l’aniversari, que servirà per recordar el dia en el que es va constituir l’entitat i que inclourà un recital líric amb la soprano espanyola Sabina Puértolas i el tenor peruà Ivan Ayón Rivas, acompanyats al piano per la ucraniaana Ulyana Popovich, on també s’inclourà l’actuació del Cor d’Amics de s’Òpera de Maó.

Posteriorment, els dies 11 i 13 de juny, s’oferirà la “Gala Lírica dels 50 anys” amb la participació del tenor Celso Albelo, la soprano Maria José Moreno, el baix Simón Orfila i el baríton italià Mario Cassi acompanyats per l’Orquestra Simfònica de les Illes Balears i el Cor d’Amics de s’Òpera de Maó, on es farà un repàs als fragments d’òpera més destacats al llarg d’aquestes cinc dècades.

De cara a la tardor, els dies 29 i 31 d’octubre de 2021 està prevista la representació de l’òpera Il Barbiere di Siviglia de Gioachino Rossini, que va ser el primer títol que l’entitat va produir després de la seva constitució.

Per la seva part, el divulgador Ramon Gener serà l’encarregat de fer la conferència introductòria que tindria lloc a principis d’octubre i també participarà a l’acte institucional del mes de maig. En paral·lel també s’ha previst inaugurar una exposició de cartells i material iconogràfic que s’ha emprat durant els cinquanta anys d’òpera ininterrompuda a l’illa. En l’apartat institucional també es farà una trobada a Menorca dels gestors de tots els teatres d’òpera d’Espanya que conformen l’entitat Opera XXI.

FA CINQUANTA ANYS

El 17 de març de 1971, un grup d’amics encoratjats per Rafael Timoner, batle de Maó, van decidir constituir una associació privada sense ànim de lucre que fos capaç d'agrupar les persones amants de l'òpera, per promoure i organitzar espectacles d'art líric, procurant mantenir i vigoritzar la tradició operística. L'associació es va posar a caminar com a conseqüència de la programació, d'un Rigoletto i d’una Lucia de Lammemoor amb els que s’havia commemorat el 155 aniversari de la inauguració de les temporades regulars d'òpera italiana a Maó a iniciativa del propi ajuntament.

Un cop constituïts els Amic de s’Òpera de Maó, l’any següent s’encarregarien de celebrar la Primera Setmana de l’Òpera amb les òperes Il Barbiere di Siviglia i Faust. Posteriorment l’any 2006 es constituiria la Fundació Menorquina de l’Òpera per assegurar la vitalitat i el bon funcionament de l’òpera a la nostra illa amb l’Ajuntament de Maó, el Consell Insular de Menorca, el Govern Balear i els propis Amics de s’Òpera com a patrons.

 

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00