Sociedad

El Consell aportarà 400.000 euros al projecte de "Sa Tanca" de Sant Lluís

L'administració insular s'integra en una iniciativa participada pel Govern Balear i per l'Ajuntament de Sant Lluís

"Sa Tanca" a l'entrada de Sant Lluís / Google

Mahón

El Consell Insular aportarà 400.000 euros per contribuir a l’adquisició de l’edifici de Sa Tanca, a Sant Lluís. La institució insular s’implica així en un projecte d’interès supramunicipal, que compta ja amb una aportació econòmica d’1’6 milions d’euros del Govern a través dels fons de l’Impost de Turisme Sostenible.

L’Ajuntament de Sant Lluís està realitzant la tramitació administrativa per concloure l’adquisició de l’edifici, acordada ja amb el seu actual propietari, Coral Homes. Ara fa un any, es va signar un protocol entre l’Ajuntament i la propietat, per la qual s’acordava la compra de l’edifici amb fons de l’ITS, i amb una aportació de 80.000 euros per part de l’Ajuntament. Des d’aquell moment es va iniciar la tramitació administrativa per tancar l’operació, que ha comptat amb el suport unànime de tots els grups polítics representants a l’Ajuntament de Sant Lluís. L’acord de Ple de l’Ajuntament de Sant Lluís d’inici de la tramitació és de 4 de juny de 2020. L’aportació de les tres administracions permetrà fer front al cost de l’adquisició, inclosos els impostos i les despeses derivades.

El Consell de Menorca se suma al projecte de Sa Tanca, per formar part d’una iniciativa que serà estratègica per l’illa. En aquest sentit, “Sa Tanca” ha de permetre diversificar el model econòmic menorquí. La definició de l’ús que es donarà a l’edifici sorgirà d’una reflexió conjunta entre les diferents administracions i la ciutadania.

L’edifici de Sa Tanca té una superfície de 14.136 metres quadrats (3.920 construïts sobre rasant i 10.216 sota rasant) i està ubicat a l’avinguda de La Pau, a l’entrada de Sant Lluís. Les plantes soterrànies es destinen a aparcament (tot i que es troben acabades en brut, sense cap instal·lació), mentre que les plantes baixa i primera es troben compartimentades en diversos locals, amb terrasses cobertes a la part central de l’edifici, també acabades en brut sense cap instal·lació.

Inicialment, es va projectar per part d’uns promotors privats com un edifici de locals destinat a centre comercial. Es va concedir llicència d’obres l’any 2005, però la construcció no es va acabar per problemes de solvència econòmica dels promotors, i roman sense ús. L’edifici té la qualificació urbanística d’equipament privat, i admet els usos administratiu, comercial, docent, sanitari, sociocultural, esportiu, espectacles, sales de reunions, activitats recreatives, establiments públics i infraestructures.

El projecte d’adquisició de Sa Tanca per part de l’Ajuntament de Sant Lluís que es va presentar a la convocatòria de l’Impost de Turisme Sostenible (ITS) del Govern balear, té com a objectiu recuperar el paisatge urbà del municipi, contribuir a la desestacionalització turística i repercutir en la diversificació econòmica insular. «Sa Tanca» per ser un revulsiu econòmic per a l’illa, més encara en la situació sanitària i econòmica actual.

A escala municipal, aquesta operació es podrà actuar a l’entrada del nucli urbà, que actualment es troba enfosquida i degradada pel deficient estat de conservació de l’edifici. Complementàriament, es podran aprofitar els aparcaments de les plantes soterrànies per augmentar la dotació de places del municipi i encarar amb majors garanties accions de pacificació del trànsit al nucli urbà.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00