Sociedad
Ley Memoria Histórica

El Govern descarta restituir el monolit de Francisco Gimier a Es Castell...

...perque qui el va retirar va ser l'ajuntament i, a més, incloia expressions prohibides per la Llei de Memòria Històrica

La retirada d'aquest monument en record de Francisco Gimier ha arribat aquest dimarts al Ple del Parlament. / PP

Mahón

La Conselleria de Memòria Històrica descarta reposar el monolit dedicat a la figura de l’exbatle des Castell, Francisco Gimier mort al novembre del 1936. La raó principal és que qui va retirar el monument va ser l’Ajuntament des Castell i no la Conselleria.

Des del PP, el diputat Juan Manuel Lafuente ha acusat al vicepresident del Govern responsable de la Conselleria, Juan Pedro Yllanes, de fer un us partidista de la memòria històrica, en no voler reconèixer a totes les víctimes de la Guerra Civil i si exaltar a assassins del bàndol republicà.

Yllanes ha replicat que a Francisco Gimier no el van matar per temes polítics, malgrat haver estat batle durant la dictadura d’en Primo de Rivera, sinó per disputes personals.

Sobre la possibilitat de recuperar el monòlit, el vicepresident del Govern ha recordat que la decissió la va prendre el Consistori i hauria de ser qui ho restituís. Però ha assenyalat que el monolit duia un lema que està prohibit per les seves connotacions franquistes "caído por Dios y por España". En aquest sentit ha explicat que si algú vol posar un monolit nou en record de Gimier sense aquesta inscripció és lliure de fer-ho. Fins i tot, el vicepresident ha proposat al PP que faci una colecta entre els seus afiliats per pagar el nou monument.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00