Lunes, 19 de Abril de 2021

Otras localidades

Cultura

Paraules dedicades a Pep Cortés

El Teatre Principal de València acull l'homenatge a l'actor i director alcoià en el Dia Mundial del Teatre

Ximo Puig destaca el compromís de Cortés "en la construcció del seu país" a partir de "les idees, la llengua i la cultura"

Raquel Tamarit, Secretària Autonòmica de Cultura; el conseller de Cultura, Vicent Marzà; la dona i les filles de Pep Cortés, el president de la Generalitat, Ximo Puig; Joanfra Rozalén, de La Dependent, i Enric Morera, president de Les Corts, a portes del Teatre Principal de València.

Raquel Tamarit, Secretària Autonòmica de Cultura; el conseller de Cultura, Vicent Marzà; la dona i les filles de Pep Cortés, el president de la Generalitat, Ximo Puig; Joanfra Rozalén, de La Dependent, i Enric Morera, president de Les Corts, a portes del Teatre Principal de València. / GVA

L’actor i director teatral Pep Cortés ha sigut homenatjat aquesta vesprada amb un espectacle ben especial. En el marc del Dia Mundial del Teatre –i quinze mesos després del seu traspàs- amics, companys de professió i familiars han estat protagonistes a Pep Cortés, vida i teatre a l’escenari del Teatre Principal de València.

Un repàs a la seua trajectòria, la projecció de diferents interpretacions d’ell o la música han entrellaçat la dedicatòria a l’actor alcoià i que ha comptat amb l’assistència de la seua dona Silvia Bonfill i les seues filles Aitana i Pirena.

A l’acte també ha estat el president de la Generalitat, Ximo Puig; el conseller de Cultura, Vicent Marzà; el president de Les Corts, Enric Morera i l'alcalde d'Alcoi, Antonio Francés i el regidor de Cultura d'Alcoi, Raül LLopis. En el mateix, el cap del Consell ha destacat el compromís de Pep Cortés “amb la construcció del seu país” a partir de “les idees, la llengua i la cultura” i ha definit a l’actor com una persona “íntegra i coherent” i la seua trajectòria és “una reivindicació constant del que som com a poble”.

Durant la seua intervenció, també ha destacat que l'actor considerava la llengua com un “pont” per a unir a les persones i construir una “societat més justa i igualitària” i l’art “como motor del canvi social”. Per últim, ha assenyalat que el treball de Pep será recordat gràcies a la seua obra en el cinema, la televisió “o les emocions que va despertar en el teatre”.

L’homenatge és una iniciativa conjunta de La Dependent, l’Ajuntament d’Alcoi, l’Institut Valencià de Cultura i la Universitat Jaume I de Castelló i amb la col·laboració de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua que tornarà a l’escenari el proper 9 d’abril i serà al Teatre Calderón d’Alcoi.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?