Sociedad
Agricultura

El Govern decreta la sequera agrícola a Menorca

Aquest fet permetrà als pagesos rebre les ajudes i indemnitzacions degudes

La manca de pluges ha afectat el camp de Menorca de forma severa. / PIXABAY.

Mahón

A Menorca la manca de pluges dels darrers mesos ha provocat, de mitjana, unes pèrdues del 60 al 70% en la producció de farratges, del 70 al 80% en la producció de cereals i del 80 al 90% en la producció de llegums. Això es deu a que de setembre de 2020 a març de 2021 a pluviometria mitjana acumulada ha arribat als 312,00 litres per metre quadrat, el que suposa un 20% menys que la mitjana del període de referència del 1981-2010. Per municipis, a Ciutadella el dèficit ha estat d’un 13%; a Es Mercadal, d’un 23% i a Maó, d’un 28%.

Davant aquesta situació la conselleria d’Agricultura, Pesca i Alimentació ha aprovat la resolució que reconeix la sequera meteorològica en l’àmbit agrari de Mallorca i Menorca. La resolució ve motivada per la disminució de la precipitació durant els mesos de setembre de 2020 a març de 2021.

A l’ efecte de poder articular possibles ajudes, el text reconeix la relació causal directa entre la sequera i els perjudicis soferts al sector primari a les illes de Mallorca i Menorca per a l’any 2021. A la vegada, permetrà també que els pagesos o ramaders que tinguin assegurats els cultius, puguin cobrar les assegurances i descomptes en els mòduls de l’IRPF de la campanya de 2021.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00