Sociedad
Crisis económica coronavirus Covid-19

Menorca entra en situació de 'nova normalitat'

És el territori de l'Estat espanyol que millor controla la pandèmia

Menorca és el territori espanyol que controla millor la Covid. / PIXABAY.

Mahón

Menorca és l’únic territori de l’Estat que té tots els indicadors de Covid, un total de vuit, tan bons que entra dins de les mesures que es consideren de 'nova normalitat'. Així ho ha explicat el gerent de l’IB-Salut a Menorca, Romà Julià, en declaracions a IB3.

Bona mostra del control que es té de la pandèmia és que a l’Illa només hi ha 18 casos actius el que inclou una persona a la UCI i una altra a planta de l’Hospital Mateu Orfila. A més hi ha dos professionals sanitaris que també tenen la Covid.A més, s'han donat 8 altes.

A les últimes 48 hores només s’ha detectat un nou positiu. Romà Julià diu que les dades són molt bones però que s’han d’intentar millorar per molt difícil que sigui.

En aquest sentit, Julià ha demanat a la societat illenca que mantingui la concentració per evitar noves revifades de la Covid. Això no ha d’impedir relaxar les mesures tal i com ha anunciat el Govern.

Aquest fet de ser el territori espanyol amb millors dades arriba al moment més important ja que aquest dijous, 3 de juny, el Govern britànic ha de decidir quines illes de la Mediterrània passen a ser zones verdes pel turisme, independentment del color que tinguin els seus estats. El mercat anglosaxó és el més important per l’Illa i rebre el vist i plau de Londres pot suposar la revitalització de l’economia illenca.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00