Sociedad
Política

Una nova marca ecosobiranista per a la política estatal

Més per Menorca es suma a Més per Mallorca i Ara Eivissa per anar junts a les eleccions generals

Els representants de Més per Menorca i Més per Mallorca ja han pactat anar junts a les generals sota una nova marca política ecosobiranista. / Més per Menorca.

Mahón

Més per Menorca anirà a les eleccions generals amb una marca ecosobiranista balear. El partit ha aprovat en assemblea formar part d’un projecte que també inclourà a Més per Mallorca i Ara Eivissa. Aquest acord serà només per a les eleccions d’àmbit estatal, previsiblement al Congrés dels Diputats ja que les del Senat tenen una demarcació insular. L’objectiu és tenir presència a la institució més important a nivell estatal.

Aquest projecte ja es coneixia de fa temps quan des de Mallorca es va destapar la iniciativa sense que la resta de formacions menorquina i eivissenca ho haguessin comunicat als seus afiliats. Això va provocar que es paralitzés la iniciativa durant unes setmanes. Un mes després la situació s'ha reconduït i s'ha aprovat el projecte

L’acord aprovat en assemblees inclou un decàleg que serà el corpus ideològic d'aquest nou espai polític. Els plantejaments que el marquen  són sobirania, autogovern, un nou model econòmic, prosperitat compartida, ecologisme polític, cultura, llengua i país, feminisme per la igualtat, democràcia, confederalisme i agenda europea.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00