Sociedad
Patrimonio histórico

Pinten la paret seca de Cales Coves

El GOB denuncia el que és un atemptat paisatgístic davant la Guàrdia Civil, Medi Mabient i Patrimoni del Consell

La pintada trenca la imatge natural del paisatge. / GOB Menorca

Mahón

La paret seca que delimita la platja de Cales Coves, una de les principals necròpolis de Menorca té des de fa uns dies una enorme pintada d'uns sis metres quadrats d'un vermell molt viu. Es tracta d'un acte vandàlic contra un dels jaciments més importants de Menorca.

El grup ecologista GOB ha denunciat el cas formalment davant del Seprona de la Guàrdia Civil, els agents de Medi Ambient, la Demarcació de Costos i el departament de Patrimoni del Consell de Menorca. El coordinador general del GOB, Miquel Camps, explica que s'han implicat tant en un tema de patrimoni històric perque també el consideren "un atemptat paisatgístic".

Camps lamenta aquest atac contra un lloc tan protegit alhora que avisa que serà molt difícil reaturar aquesta paret seca. També adverteix que a d'altres llocs el pintar paisatges ha esdevingut un costum i a Menorca cal tallar aquests fets de soca-rel per evitar que tinguin continuitat.

Cales Coves, al terme d'Alaior, és ple de coves que van ser utilitzades en moltes ocasions per dipositar els cadàvers dels primers habitants de l'Illa.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00