Sociedad
Hoteles

Menorca té un 75% de la planta hotelera oberta

Però no tots els establiments tenen operatives totes les seves places per la incertesa que genera el Regne Unit

La incertesa pel comportament del mercat britànic fa que no tothom obri els seus hotels al 100%. / David Arquimbau.

Mahón

La planta hotelera de Menorca està oberta en un 75%, però bona part dels establiments tenen operatives només un percentatge de les seves places davant la incertesa de la temporada. La xifra l'ha donada el president dels hotelers menorquins, Luis Casals. Explica que es tracta d'una obertura parcial a causa de la manca de turistes britànics que no se sap quan podran arribar. Precisament aquesta incertesa és la que ha portat a moltes empreses a diversificar els seus mercats per intentar compensar, ni que sigui en part, la manca d'anglosaxons.

Una de les esperances és el fet de poder allargar la temporada al setembre i octubre. Però els hotelers tampoc ho tenen clar ja que les aerolínies eliminen vols i això impossibilita arribar a Menorca.

Per Casals l’illa ha de mantenir la seva aposta per la desestacionalització per atreure gent tot l'any que busqui turisme de natura i esportiu.

El principal mercat turístic menorquí és l'espanyol però és molt estacional. El segueix el britànic que permet omplir hotels al juny i setembre i en tercer lloc està l'italià que cada vegada guanya més importància.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00