Sociedad

Josep Juaneda: "El nivell turístic del mes d'agost és insostenible"

El conseller de Medi Ambient repassa l'actualitat turística a Radio Menorca Cadena SER

Macarelleta, plena de turistes / Wiki

Mahón

"El turisme, al nivell que s’està vivint aquest més d’agost a Menorca, no és sostenible." Així de contundent es mostra el conseller de Medi Ambient, Josep Juaneda, en declaracions fetes al “Hoy por Hoy Menorca” de Radio Menorca Cadena SER.

El conseller reconeix que en aquest mes s’han superat els límits d’alguns paràmetres, com la freqüència a algunes platges o a la carretera general. De fet, el passat mes de juliol ja es marcava el màxim històric de 20.000 vehicles en el tram de l’entrada a Ciutadella. La sobre ocupació de l’illa durant aquests dos mesos d’estiu fa que no es pugui pensar en mantenir un ritme sostingut a aquest nivell durant tot l’any.

La pandèmia de la Covid ha estat, sens dubte, un dels factor que ha influït en el canvi de tendència entre els turistes que, enguany més que mai, han apostat pel transport particular. Juaneda apunta que és important implementar polítiques de mobilitat més respectuoses amb el medi ambient, com el transport públic.

Finalment, Juaneda no ha defugit la responsabilitat d’haver de plantejar una limitació de l’entrada de vehicles a la nostra illa, un fet que contempla la futura Llei de Reserva de Biosfera i que plantejarà un intens debat.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00