Sociedad

Denuncien una agressió sexual a una adolescent a Es Mercadal

Internen al centre penitenciari al presumpte autor a qui li poden imputar un segon atac a una altre menor

L'Institut armat ha detingut al presumpte autor de l'agressió sexual a una menor tot i que se li podria imputar un segon atac a una altra jove. / Cadena SER/Arxiu.

Mahón

Una jove adolescent menor d’edat va ser presumptament violada el passat cap de setmana a Es Mercadal. Així ho avançava el diari digital Menorcaaldia.com.

 La denuncia va ser investigada per la Guàrdia Civil que dissabte ja va detenir al possible autor de l’agressió sexual i el va passar a disposició judicial. Segons informa l’Institut Armat el detingut ja ha ingressat a la presó de forma provisional per aquest fet.

Segons informa del Diari Menorca una segona menor hauria presentat una altra denúncia per una altra agressió sexual comesa. Presumptament, pel mateix jove en tenir coneixement de la primera querella.

Val a dir que en casos com aquest a Menorca s’aplica el 'Protocol d'actuació en casos d'abús sexual infantil' que es va aprovar el 2018. Aquest manual té com objectius millorar la coordinació institucional per garantir la protecció de l'infant i per ajudar a considerar judicialment si n'hi ha, o no, delicte.

La primera fase del protocol busca detectar i notificar una possible agressió o explotació sexual infantil. En aquest cas, Protecció de Menors pot imposar mesures cautelars per protegir el menor. La segona fase és la de valoració i investigació. Aquí s'ha d'informar als afectats per una agressió de l'existència de l'Oficina d'Assistència a les Víctimes. Als pares de el menor, se'ls explica dels serveis d'ajuda existents i de com procedir per presentar una denúncia. La investigació s'ha de derivar a equips especialitzats de la Guàrdia Civil o la Policia Nacional. En tots els casos cal reduir al mínim les declaracions dels menors víctimes d'un atac sexual.

La tercera fase és la de el tractament a víctimes i agressors. Aquí intervenen tant Protecció de Menors de el Consell Insular com la Unitat Terapèutica, l'Oficina d'Assistència a les Víctimes i el Programa 'Atura't'. S'aplica el Pla de Suport a la Víctima. L'objectiu del tractament, que ha de tenir el consentiment dels progenitors, és proporcionar a la persona agredida i la seva família un espai terapèutic en el qual s'explora la repercussió de l'agressió i s'intervé davant les necessitats detectades. La quarta i última fase del Protocol és la de seguiment de la víctima.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00