Última hora

Irán denuncia explosiones en su territorio y activa las defensas aéreas

Hoy por Hoy la Vall d'AlbaidaHoy por Hoy la Vall d'Albaida
Sociedad

Ontinyent sensibilitzarà sobre el respecte a la "Ciutat 30" en el Dia Internacional Sense Cotxes

L'objectiu principal de la implementació del concepte "Ciutat 30" és limitar el número i la gravetat dels accidents, però els seus beneficis es veurien altres àmbits com la reducció de la contaminació atmosfèrica

Un ciutadà conduint un cotxe / GettyImages-Catherine Falls Commercial

Ontinyent

L’Ajuntament d’Ontinyent aprofitarà la celebració del “Dia Internacional Sense Cotxes” per dur a sensibilitzar a la ciutadania sobre els límits de velocitat en el nucli urbà. La regidora d’Educació Viària, Inma Ibàñez, explicava hui a Ràdio Ontinyent que és una activitat inclosa a la Setmana Europea de la Mobilitat que organitza la regidoria de Sostenibilitat, i “amb la qual volem que les persones siguen més conscients que respectant una velocitat màxima de 30 kilòmetres per hora als vehicles en el nucli urbà, guanyem totes i tots”, assenyalava.

Així, dimecres 22 de setembre, al Parc de Pere IV, es repartirà material promocional de la campanya “Ontinyent a 30” i s’explicarà la iniciativa, dins d’un seguit d’activitats a partir de les 18:00 hores que inclouen un circuit d’educació viària a càrrec de la policia local, i una bicicletada pel barri del Sant Rafel. A més a més, els xiquets i xiquetes participants en el curs d’educació viària amb la Policia Local podran recollir el seu diploma i una samarreta.

Ibáñez explicava que un estudi de l'Organització Mundial de la Salut (OMS) estableix que el risc de morir a conseqüència d'un atropellament es redueix com a mínim cinc vegades si la velocitat del vehicle que impacta és de 30 km/h en lloc de 50. “Per tant, l'objectiu principal de la implementació del concepte “Ciutat 30” és limitar el número i la gravetat dels accidents, però els seus beneficis es veurien altres àmbits com la reducció de la contaminació atmosfèrica; o la millora de la convivència dels cotxes amb les bicicletes, patinets elèctrics i altres vehicles que farna més ús de la calçada, deixant major espai per als vianants a les voreres”, assenyalava.

Inma Ibáñez - dia sense cotxe

07:59

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1632142635680/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00