Actualidad
SOMETENT

El Govern entén que la figura del sometent hauria de tenir únicament caràcter voluntari

L'executiu ha emès un criteri favorable a la Proposició de llei de protecció civil que han entrat a tràmit els grups de la majoria

El Govern entén que la figura del sometent hauria de tenir únicament caràcter voluntari / Arxiu Agències

Andorra la Vella

En el text es regulen figures històriques com és el cas del sometent, el capità i el desener. L’executiu considera important que els membres del sometent estiguin degudament formats i duguin a terme les pràctiques i els simulacres establerts per cada comú de forma coordinada amb el departament competent. Així mateix, creu que per les seves pròpies característiques, creu que aquesta figura hauria de tenir un caràcter voluntari.

Comparteix la necessitat de crear un centre nacional d'emergències amb el número 112.

D’altra banda, ressalta l'obligatorietat de dur a terme activitats formatives, informatives i pràctiques en centres docents i cursos acadèmics amb l’objectiu que es pugui donar una resposta ràpida i eficaç davant de qualsevol situació inesperada.

També veu necessari l’elaboració de mapes de riscos en els que s’hi ubiquin els ja existents. En aquest sentit, recorda que ja estan treballant en el mapa de risc d’inundació de les diferents zones del país.

El Govern destaca el rol que tindran els mitjans de comunicació a l’hora de transmetre informacions, avisos o instruccions als ciutadans davant d’alguna d’emergència.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00