Deportes

Felip Moll ja creua l'Atlàntic en solitari

El regatista del CN Ciutadella va salpar de França cap a les Canàries on farà escala abans de seguir cap el Carib

Felip Moll és el mprimer menorquí que intenta aquesta tarvessa en solitari de l'Atlàntic. / Club Nàutic Ciutadella.

Mahón

El regatista menorquí de el CN Ciutadella Felip Moll començava  a primera hora de la tarda d'ahir  la Mini Transat 2021, la travessa en solitari que el portarà a creuar l'Atlàntic fins a arribar Guadalupe al Mar Carib. S'estima que seran tres setmanes d'aventura en la que serà la primera participació d'un menorquí en aquesta prova.

Moll va salpar del port francès de Sabres de Olonne sobre dos quarts de la tarda. El seu primer destí serà Santa Cruz de la Palma a Canàries que es troba a unes 1.350 milles nàutiques de distància. El 29 d'octubre sortirà des del port espanyol cap al Carib amb la meta posada en Guadalupe a unes 2.700 milles nàutiques de distància. Un viatge que haurà de fer sense cap mena de contacte amb l'exterior.

Hores abans de marxar des de França i ja amb tot a punt, Felip Moll reconeixia tenir "alguns nervis i estar pendent ja de la meteorologia". Afirmava estar "amb moltes ganes de començar perquè els preparatius han estat durs".

Després d'haver d'ajornar 24 hores la sortida pel temps Moll preveu que en els pròxims dies "després del front de tempesta que, en teoria, ja hauria passat, ens hauria d'entrar un altre a Finisterre, encara per definir. Serà una regata ventosa, això és segur, i complicada ".

Als problemes d'una navegació com aquesta cal afegir que a la zona de Galícia s'ha detectat a un grup d'orques que colpegen als velers. Moll confia que "no s'acostin perquè directament ataquen els velers, encara que no em preocupa molt".

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00