Fútbol

Els detalls de la memòria econòmica del Barça

Al 'Què t'hi Jugues!' Sique Rodríguez ha explicat alguns detalls importants de la memòria econòmica del FC Barcelona

Els detalls de la memòria econòmica del Barça

Els detalls de la memòria econòmica del Barça

16:00

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1634134347479/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

Avui al 'Què t'hi Jugues!' Sique Rodríguez ha explicat detalls sobre la memòria econòmica del FC Barcelona. L'auditoria d'Ernest and Young dona per bo el pressupost que fa la Junta de Laporta, però incorpora dos matisos. Parla de dos conceptes en els quals la Junta de Laporta ha fet un "elevat grau de judici", un les provisions per judicis pendents i l'altre la devaluació de jugadors. Diu Ernest and Young que aquests conceptes "estan subjectes a judicis significatius per part de la Junta Directiva".

Per altra banda, la memòria econòmica explica que les provisions per litigis són 101 milions d'euros, mentre que amb Bartomeu eren 16. Aquestes, bàsicament, són per unes inspeccions d'Hisenda que hi ha pendents i per diversos judicis també pendents.

Aquesta memòria econòmica explica que el club té signats contractes amb jugadors que preveuen el pagament de primes per finalització de contracte i està desglossat per temporades. A la temporada 2022-2023 són 7 milions, a la 2023-2024, 43 milions, a la 2024-2025, 3 milions i mig i a les següents temporades res. A més, el Barça té pendent de pagar 40 milions d'euros de variables de jugadors que corresponen a la temporada passada i que s'han d'anar pagant durant aquestes properes temporades.

Sique Rodríguez també ha destacat que el Barça deu 115 milions d'euros a altres clubs per fitxatges ja realitzats. Li deu 42 milions d'euros al Liverpool per Coutinho, però no li deu res al Dortmund per Dembélé ni a l'Atlético per Griezmann. Sí que deu 2'5 milions d'euros a l'Atlético per drets preferencials de jugadors, 3'8 milions d'euros a la Juventus per Matheus Pereira, 51 milions per Pjanic a la Juventus, al Metz, al Lió, a la Roma i al Scheffleng i 48 milions per De Jong.

Finalment, aquesta memòria econòmica també explica que totes les seccions del FC Barcelona són deficitàries excepte el futbol. Les seccions li costen 43 milions d'euros al Barça i destaquen els 27 del bàsquet.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00