Sociedad

Alaior tindrà l'any que ve un pressupost de 11,7 milions d'euros

Aquest pressupost suposa una pujada d'un 1,35% respecte al d'enguany

Presentació de pressupostos / Aj. Alaior

Mahón

L’Ajuntament d’Alaior contarà l’any que ve amb un pressupost municipal d’11,7 milions d’euros, el que significa una pujada d’1,35% en comparació amb el pressupost de 2021.

El consistori alaiorenc ha estat el primer de l’illa en presentar uns comptes que tindran com a prioritat els Serveis Socials i que, en boca del propi batle, José Luís Benejam, són realistes i conservadors pel que fa a la previsió de les despeses i prudents en la previsió d’ingressos. És un pressupost que també s’ha vist afectat per la pandèmia de la Covid-19, a causa d’haver hagut de fer front a necessitats urgents del municipi.

Gràcies a l’estabilitat econòmica aconseguida durant els darrers exercicis i al fet d’haver deixat de pagar mig milió d'euros el passat any entre despeses financeres i passius financers (gràcies a l’amortització de deute duta a terme amb el Pla de Xoc Municipal 2021) ha permès contrarestar la baixada d’ingressos.

El principal objectiu de l’equip de govern per aquest exercici és seguir apostant per reforçar els Serveis Socials Municipals, per continuar donant resposta a l’emergència social conseqüència de la pandèmia de la Covid-19. És així que es crea una nova plaça d’educadora social. Cal recordar que el passat any ja es va augmentar el departament en tres treballadors. A més, s’augmenten també les partides de fons propis d’emergència social un 10%.

Es dedicarà una gran part de la inversió a la completa remodelació del carrer des Ramal, eix principal de l’activitat comercial a del municipi, amb una obre que tindrà un cost de 685.000 euros. També està prevista la compra de la part de la casa de Sant Diego Vell que encara no és municipal, i que com ja es va anunciar, es vol reconvertir per un ús social. L’Ajuntament és propietari d’un 66% i per adquirir la part restant s’hi destina una quantitat de 50.000 euros.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00