Sociedad

Els opositors al Parc Tramuntana volen un dictamen de l'Observatori del Paisatge sobre el seu impacte

Els promotors obren la porta a començar amb un parc de tres molins i 50 MW de potència.

Jordi Ponjoan, durant l'entrevista a SER Catalunya / Pròpia

Girona

La plataforma Stop Macro Parc Eòlic Marí demanarà que sigui l'Observatori català del Paisatge qui dictamini si el Parc Tramuntana es veurà des de la costa o no. El seu portaveu, Jordi Ponjoan, ha explicat a l'Aquí Cuní que no té sentit mantenir un debat "absurd" sobre si els molins es veuran uns mil·límetres des de la costa com mantenen els promotors o tindrà un impacte molt més visible com defensen ells havent-hi un observador extern i de prestigi al que recórrer.

Jordi Ponjoan, Stop Macro Parc Eòlic Costa Brava Nord

00:23

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1636027580585/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Per la seva banda, els promotors obren la porta a fer una prova pilot amb tres molins amb capacitat per 50 MW d'energia per buscar el "consens" del territori". Ho ha anunciat l'enginyer Sergi Ametller, que ha advertit que això no aturaria la tramitació del projecte sencer, que planteja 35 molins i una potència de 500 MW.

Segons Ametller, aquesta proposta -que també havien formulat els opositors- s'està estudiant amb la Generalitat i el Ministeri de Transició Ecològica, que els ha fet arribar 900 pàgines d'al·legacions que estan estudiant per avaluar el seu impacte socioeconòmic.

Sergi Ametller, projecte Tramuntana

00:20

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1636027646526/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Els promotors estan a l'espera que l'Estat fixi el full de ruta a finals d'any i no descarten acabar presentant tots dos projectes.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00