La LlavorLa Llavor
Sociedad
La Llavor

La unió fa la força

Picamon és la suma d'una trentena de productors de cítrics decidits a sobreviure en un sector governat per la gran distribució

La llavor (13-11-2021)

La llavor (13-11-2021)

30:00

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1636787083173/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Valencia

Jaume Sena Serrano és un dels productors dels termes de Picassent i Montserrat (València) que entenen que l'única manera de fer negoci en el camp passa per créixer. En la setmana en què el ministre d'agricultura, Luis Planas, anunciava una proposta perquè els xicotets productors no queden exclosos de les ajudes de la nova Política Agrària Comuna, la nova PAC, Sena explica que comparteixen serveis i que estan oberts a continuar creixent perquè la realitat del mercat és la que és.

La producció ecològica 100% és impossible, afirma, però sí fer una producció convencional respectuosa amb el medi ambient complint amb tots els protocols de bones pràctiques que estan en vigor. A més, les necessitats del mercat (enorme) i el propi client (que vol vendre per a guanyar diners) desaconsella bolcar-se en la producció 100% ecològica.

Així mateix considera el portaveu de Picamon que la venda directa de l'agricultor al consumidor és possible, fins i tot ells no es tanquen a vendre al detall, però que la realitat és la que és. Que qui mana és la gran distribució, cada vegada més concentrada. Eixa realitat no es pot negar.

Picamon es presenta amb una web en castellà (falta el valencià), anglés i alemany... més com a declaració d'intencions que com a realitat, confessa Sena que aspira a arribar als principals mercats europeus.

El Rebost

TÀRTAR DE GAMBES. UNA DELÍCIA.

Tàrtar de gambes / Santi Hernández

Quan estava preparant aquest tàrtar de gambes no em podia imaginar que estaria tan bo. Aquesta setmana hem visitat Gastrònoma i he aprofitat per a conéixer productors i productes amb anys de tradició. És el cas de l'Oli d'Oliva Verge Extra Ecològic que es produeix a La Canyada (Alacant) d'un jove productor, i d'altra banda, la "tomaca de penjar" d'Alcalà de Xivert (Castelló).

Doncs bé, en la recepta d'aquesta setmana he utilitzat aquests meravellosos productes i la recepta ha guanyat molt de protagonisme.

INGREDIENTS (per a 2 persones)

8 gambes blanques

Ceba morada

Celiandre

Suc de 1/2 llima

2 cullerades soperes de soja

Tomaca de "penjar" d'Alcalà de Xivert

1 alvocat

1/2 mànec

Oli d'oliva verge extra

Oli d'oliva verge extra ecològic Octobris (llima) per al toc final

Sal

Pebre

ELABORACIÓ

En primer lloc netegem les gambes que prèviament has estat congelades. Els llevem el cap i l'intestí. Tallem les cues en xicotets trossos i reservem amb film en el frigorífic. Sofregim els caps de les gambes amb un bon raig d'oli, i així aquest oli serà part de l'amaniment. Colem i reservem.

A continuació tallem la ceba a la juliana i la fiquem en un bol. Li afegim el coriandre, el suc de mitja llima i la soja. Hi afegim les gambes trossejades i l'oli dels caps de les gambes. Salpebrem. Tapem en un film i reservem al frigorífic.

Tallem l'alvocat i el mango a daus, tallem la tomaca. Hi afegim oli i sal i un raig de llima per a evitar que l'alvocat s'oxide. Removem bé i procedim a emplatar.

Preparem un timbal amb l'alvocat, el mango i la tomaca. En la part superior afegim les gambes amb la ceba, el celiandre i un raig de la marinada. Li donem un toc final amb l'oli d'oliva verge extra Octobris amb sabor de llima.

El resultat és espectacular.

Ací tens la recepta original: http://www.unarecetaunrecuerdo.com/tartar-de-gambas-una-delicia/

Juan Magraner

Juan Magraner

Editor 'Hoy por Hoy Matinal Comunitat Valenciana' y director del programa agroalimentario de 'La Llavor'....

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00