Sociedad

Ciutadella compra més aigua dessalada per facilitar la recuperació dels aqüífers

L'Ajuntament comprarà a l'ABAQUA un 16% més de líquid per a l'abastiment municipal però els clients no pagaran més

Ciutadella consumirà més aigua dessalada per donar un respir al aqüífers. / CAIB.

Mahón

L'Ajuntament de Ciutadella incrementarà en un 16 per cent la compra d'aigua dessalada per tal de reduir l'extracció d'aigua subterrània i contribuir a la recuperació i millora de l'aqüífer. Amb la firma d'un nou conveni amb Abaqua, Ciutadella passarà de consumir 950.000 metres cúbics anuals de cabal procedent de la planta dessaladora a un mínim d'1.102.000 metres cúbics.

Des de l'equip de govern es considera necessari donar continuïtat a la compra d'aigua dessalada, ja que "tenir en marxa la dessaladora és indispensable per garantir uns recursos hídrics en qualitat i quantitat suficient per abastir a les poblacions futures. A més, la producció d'aigua dessalada, juntament amb una menor extracció d'aigua subterrània, i garantint sempre un ús racional, sostenible i ambientalment responsable de les instal·lacions hidràuliques existents, pot contribuir a millorar la qualitat de l'aigua subministrada".

El nou conveni amb Abaqua implica que l'Ajuntament haurà d'abonar a Abaqua 24 cèntims més per metre cúbic que amb l'acord anterior. De totes maneres, aquesta pujada no implicarà cap variació al rebut de l'aigua dels consumidors finals, ja que l'equip de govern ha decidit que aquest increment no s'ha de repercutir a la ciutadania.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00