Domingo, 23 de Enero de 2022

Otras localidades

Es Castell instal·la 6 radars pedagògics

No comportaran multes econòmiques

Rada, al centre del municipi

Rada, al centre del municipi / Aj. Es Castell

L'Ajuntament des Castell ha anunciat la instal·lació de sis radars pedagògics a diversos carrers del municipi per tal de millorar la seguretat viària.

Seguint les recomanacions del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible, l’alcaldessa Joana Escandell explica que aquesta actuació permetrà millorar la seguretat viària en aquests punts i avançar en la pacificació de les vies urbanes del municipi, tot i que ha precisat que els radars, en cap cas, no serviran per imposar sancions.

L'actuació ha consistit en la instal·lació de diversos senyals lluminosos de caràcter pedagògic, que indiquen la velocitat a què circulen els cotxes.

Així, si el conductor circula a una velocitat adequada, el radar indica la velocitat en color verd i mostra una cara somrient. En canvi, si el conductor supera el límit de velocitat en aquell punt, els números es mostren en color vermell i apareix una cara trista.

L'objectiu és conscienciar els conductors de la necessitat de moderar la velocitat a l'interior del poble. Aquests elements estan especialment indicats per a les vies de transició, és a dir, per a llocs on cal reduir la velocitat de manera significativa després de circular a una velocitat més elevada, com ara l'entrada d'una població.

En concret, els radars s'han instal·lat a les avingudes de les urbanitzacions Son Vilar i del Sol de l'Est i als carrers Fontanilles, Victori, Maó i Tramontana. A més, els radars compten amb un sistema de captació de dades com la velocitat o el nombre de vehicles que passen per un punt, que permet generar estadístiques per a la posterior implementació de mesures.

La iniciativa ha tingut un cost de 14.498 euros, que s'ha finançat amb una partida d'1,2 milions que es va incorporar al pressupost de l'any passat per dur a terme uns 20 projectes.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?