Sociedad

Aministia constata que Barça i Madrid només es comprometen amb els drets humans sobre el paper

La Supercopa d' Espanya a Aràbia Saudita n'és un exemple

Karim Benzema i Josep Piqué al darrer Barça-MadridGetty Images

Barcelona

Amnistia internacional ha fet un document intern per saber com aborden els drets humans els quatre equips participants de la Supercopa. Han comprovat què hi surt en els seus estatuts, codis ètics i informes de responsabilitat social corporativa.

"Sobre el paper" la defensa dels drets humans hi queda acreditada però a la pràctica tots dos clubs "no es mullen", diuen portaveus d' Amnistia.

En efecte els Estatuts del Barça, articles 3 i 4, preveuen "la protecció i promoció de la Declaració Universal dels Drets Humans" de manera que el club hauria de vetllar " per la igualtat de drets i dignitat de totes les persones".

L'informe d'AI recorda el compromís del Barça per Estatuts "en la promoció dels valors democràtics de la igualtat i la discriminació i que lluitarà per la erradicació de totes les actituds masclistes, homòfobes i racistes en l' àmbit social i esportiu".

Recorden els portaveus de l' esmentada ONG que a Aràbia les dones són, com a mínim, "ciutadanes de segona".

El Madrid, tres quarts del mateix

El Real Madrid s'ha adherit al Pacte Mundials de les Nacions Unides de Maig de 2020. Segons això les empreses s'haurien d'assegurar de no ser partícips de vulneració de drets humans.

Aquest pacte obliga a comprovar quin és l'impacte en els drets humans de l'activitat de les empreses en un determinat país. Està pensat per l'activitat per exemple de les empreses constructores.

Però entén Amnistia que vincula el conjunt de les activitats, també la d'un club esportiu, i de fet el Pacte Mundial de les Nacions Unides és una crida a les empreses perquè incorporin deu principis universals relacionats amb els drets humans i que actuïn de forma que avancin els objectius socials.

El Real Madrid va publicar un comunicat de premsa el passat 22 de maig de 2020 en el que destacava que és el primer club de futbol que se sumava a aquesta iniciativa.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00