EsplaixEsplaix

Carme Ruscalleda sobre la seva carrera: "No toca obrir res, toca acompanyar"

La cuinera amb més estrelles Michelin del món s'ha deixat entrevistar a l''Esplaix'

ENTREVISTA. La cuinera Carme Ruscalleda.

ENTREVISTA. La cuinera Carme Ruscalleda.

20:02

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1659705938_355_cut/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

La cuinera Carme Ruscalleda és la dona amb més estrelles de la Guia Michelin a Espanya i a tot el món, de fet és l'única que en té set. Va fundar el restaurant 'Sant Pau' de Sant Pol de Mar el 1988, i ara el seu fill Raül Balam, també col·laborador SER Catalunya, es troba al capdavant del restaurant. Fins allà s'ha desplaçat el programa 'Esplaix' per entrevistar-la, concretament al jardí Sant Pau de Sant Pol de Mar. Ruscalleda es defineix com una emprenedora que sempre ha fet "passets molt petits però molt sòlids", sense arriscar.

Carme Ruscalleda analitza que la cultura catalana de la cuina és molt sostenible: "No donar mai res que no sigui dolent i no llençar res que sigui bo". Tot i que continua treballant amb una agenda molt apretada, agreix no tenir "la pressió d'oferir serveis de dinar i sopar". Per això, descarta tornar als fogons de manera professional, diu que "no toca obrir res, toca acompanyar". El seguiment al seu fill, però, el fa des de la rereguarda. De moment no s'ha assegut al restaurant i avisa que encara queda, al seu no ho va fer fins que es va anul·lar una reserva al cap de 30 anys, llavors per a ella "va ser molt emocionant".

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad