Sociedad

Un testimoni de l'atropellament de ciclistes a Castellbisbal assegura que el conductor els va envestir accelerant i fent la buti

El conductor ha estat detingut aquest dilluns després de fugir després d'atropellar un pilot de ciclistes: dos estan morts

Un coche ha embestido a un grupo de 9 ciclistas en la C-243c, a la altura de Castellbisbal (Barcelona), y se ha dado a la fuga dejando al menos dos muertos, al tiempo que otros dos ciclistas presentan heridas de diversa consideración. / Alejandro Garcia EFE

Barcelona

El conductor de 41 anys detingut acusat d'atropellar mortalment dos ciclistes i deixar-ne crític un altre a Castellbisbal (Barcelona) i fugir no només no va frenar sinó que va accelerar, segons un dels supervivents, que sosté que en fugir del lloc va treure el braç i els va fer una buti.

Segons han informat fonts properes al cas, el conductor, veí de Martorell (Barcelona), on ahir a la nit va ser detingut hores després de fugir, sense avisar els serveis d'emergències, té un antecedent el 2013 per un delicte contra la seguretat viària.

Pedro Cancio, president del club ciclista de Rubí (Barcelona), que formava part del grup de vuit persones que va ser atropellat en una carretera entre Castellbisbal i Martorell (Barcelona), ha assegurat que hi va haver "dolenta intenció" per part el conductor, ja que "es va canviar de carril sense motiu i va accelerar". "El que anava l'últim al grup, que va poder reaccionar i caure de banda, sense més conseqüències, va veure com (el conductor) va accelerar i va treure el braç com dient, 'Aquí us quedeu' i gesticulant amb una "buti", ha denunciat Cancio.

"És un atemptat"

"Quan anàvem per un pont ample, passat Martorell, un cotxe de front va canviar de carril i es va endur a tothom. El cotxe, a més, ni va frenar, va accelerar", ha lamentat el president del club ciclista, que ha reivindicat: "Això no és un accident, no ha estat sense voler: tal com van passar els fets és un atemptat”.

Tot i que la detenció del sospitós, a casa seva a Martorell, va tenir lloc diverses hores després de l'atropellament mortal, els Mossos li van poder fer el test d'alcohol i drogues i estan a l'espera dels resultats, segons fonts properes al cas.

El detingut ha passat la nit a la comissaria dels Mossos d'Esquadra a Martorell, si bé ja ha estat traslladat a la de Rubí (Barcelona), amb la previsió que dimarts pugui passar a disposició judicial.

Un ferit en estat crític

Dels dos ferits, que van ser traslladats a l'hospital de Bellvitge, un és fora de perill i un altre en estat crític.

Va ser un veí qui va localitzar el cotxe que va envestir els ciclistes, abandonat en una plaça de Martorell, ple de sang a la part del conductor, i amb la lluna frontal "totalment destrossada".

Per part seva, el director del Servei Català de Trànsit (SCT), Ramon Lamiel, ha defensat la "senyalització intel·ligent" a les carreteres catalanes com a mesura per evitar morts en col·lectius vulnerables, com ciclistes, després de l'atropellament d'ahir a Castellbisbal (Barcelona).

Lamiel ha assegurat que l'SCT té previst provar aquest tipus de senyalització en alguns túnels amb l'objectiu d'avisar els vehicles motoritzats de la presència de ciclistes.

Segons ha explicat Lamiel, el conductor que entri en un túnel darrere la bici sabrà que porta davant -o que es trobarà de cara, si entra al túnel pel sentit contrari- a un ciclista i li demanaran que disminueixi la velocitat.

Aquesta mesura, que consta al Pla de Seguretat Viària de l'SCT, espera que es pugui posar en marxa a l'últim trimestre de l'any, amb la voluntat d'acabar estenent-se en algunes vies concorregudes per vehicles de dues rodes, especialment ciclistes, i fer la ruta una mica més segura.

El director de Trànsit ha recordat que ja es va debatre al Congrés fa pocs mesos la possibilitat de dur a terme una reforma "quirúrgica" d'alguns aspectes del Codi Penal per donar més "eines objectives" als jutges a l'hora de fer front a sinistres d'aquest tipus.

Lamiel ha destacat que "tot allò que pugui beneficiar les víctimes, benvingut sigui" i ha explicat que, en el cas de l'atropellament mortal de Castellbisbal, hi ha diversos delictes imputables: "Es van produir dues morts, lesions i l'omissió del deure d'auxili".

Detenido el conductor que huyó tras atropellar a varios ciclistas y matar a dos

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad