Hora 14 CatalunyaHora 14 Catalunya
Tribunales

Saül Gordillo admet tocaments a una periodista, tot i que assegura que van ser consentits

L’exdirector del 'Principal' ha declarat aquest migdia com a investigat per una presumpta agressió sexual a una noia de 23 anys amb qui treballava al mateix mitjà

L'exdirector de Catalunya Ràdio, Saül Gordillo, en comissió parlamentària el 18 de juny de 2019 / ACN

Barcelona

El periodista Saül Gordillo ha admès aquest dijous davant del jutge que va fer tocaments a una periodista que treballava amb ell a 'El Principal', però ha assegurat que van ser consentits. Gordillo ha declarat com a investigat per la primera de les dues presumptes agressions sexuals per les quals ha estat denunciat. El primer cas està en mans del Jutjat d'Instrucció número 6 de Barcelona. Segons la denúncia, Gordillo va fer-li tocaments per dins dels pantalons sense el seu consentiment mentre eren a la Sala Apolo celebrant el sopar d'empresa de Nadal. L'exdirector de Catalunya Ràdio i l'ACN dirigia el mitjà en aquell moment.

Quan ha acabat la declaració, la defensa del periodista, exercida per Carles Monguilod, ha manifestat que les imatges, els vídeos que va gravar la Sala Apolo durant aquella nit, són "claríssimes". "Fa gairebé 40 anys que soc advocat penalista i mai havia vist unes imatges tan nítides. Si no les tinguéssim, avui s'hauria comès un greu error judicial contra el meu client", ha dit. Sobre la denunciant, el lletrat ha dit que l'ha sorprès que ratifiqués la denúncia, sobretot després de veure els vídeos: "És evident que no s'ajusten amb la veritat dels fets".

Per la seva banda, Gordillo s'ha volgut adreçar als mitjans de comunicació que eren a fora de la Ciutat de la Justícia. El periodista ha deixat clar que és "innocent": "Crec que s'ha fet un judici paral·lel i lamentable en un estat de dret. Lamento que no se m'hagi respectat la presumpció d'innocència", ha exposat. Tant el seu advocat com ell mateix han criticat que diverses personalitats polítiques es posicionessin a favor de la víctima: "Ho va fer la ministra Irene Montero i la consellera Tània Verge sense tenir coneixement del cas. Està bé donar suport a les víctimes, però hem de ser molt curosos en criminalitzar conductes que no són delictives", ha conclòs el lletrat.

En canvi, l'advocada de la noia, Noemí Martí, ha donat una versió molt diferent del que ha passat davant del jutge d'instrucció. "El senyor Gordillo ha basat la seva declaració a presentar-se com a víctima. Ho ha volgut girar tot", ha dit. Martí ha defensat que la seva clienta és víctima d'agressió sexual i que els tocaments que ha reconegut el periodista, en cap cas, van ser consentits.

La lletrada ha confirmat que la denunciant ha ratificat el que va explicar als Mossos. A més, ha detallat que la declaració d'ella, que havia de començar a dos quarts de dotze, ha anat amb retard perquè estava molt afectada. "No us penseu que ha entrat amb el cap ben alt. Ho ha fet molt bé, però li ha costat molt", ha assegurat. En relació amb les imatges, deu minuts de vídeo gravats a la Sala Apolo del moment en què suposadament es va produir l'agressió, Martí ha insistit: "Es veu una agressió no consentida i el que la noia ha denunciat".

Cap de les parts ha demanat cap mesura cautelar per a ell, que ha sortit en llibertat amb càrrecs. Segons l'advocada d'ella no ho han fet perquè entre l'acusat i la presumpta víctima ja no existeix cap mena de relació professional ni tampoc d'altres. La denunciant ha respost les preguntes de totes les parts, mentre que Gordillo s'ha acollit al seu dret a no respondre-les totes, concretament les de la defensa de la jove periodista.

Gordillo, cessat

Pocs dies després que es fes públic que Saül Gordillo havia estat denunciat per una periodista del Principa, SER Catalunya va confirmar que n'hi havia una altra. Arran de les dues denúncies, el grup comunicatiu va decidir destituir-lo del càrrec. En un comunicat, van explicar que van engegar el protocol d'assetjament del mitjà i que es van posar en contacte amb les denunciants per oferir-los suport, assistència i assessorament. El mitjà també va contractar un professional extern per recollir tota la informació i va apartar Gordillo, de manera provisional, de les seves funcions durant dues setmanes abans de cessar-lo.

La segona denúncia

La segona denunciant acusa Gordillo d'haver-la drogat per agredir-la sexualment a l'interior d'un cotxe. Segons la seva versió, va abusar d'ella la mateixa nit que a la seva companya, l'1 de desembre, després del sopar d'empresa. La noia, també subordinada seva, va relatar davant la policia que aquella mateixa nit ell es va oferir a portar-la a casa i que a dins del cotxe va perdre el coneixement. Quan el va recuperar, assegura que va trobar a Gordillo abusant d'ella. Segons la versió de la noia, només recorda alguns flaixos i va quedar tan abatuda que es va fer una anàlisi de sang on li van trobar restes d'un medicament psicotròpic.

La segona denúncia l'investigarà el jutjat d'instrucció número 5 de Badalona, un diferent del de la primera, i, segons va avançar 'El Periódico', el periodista torna a estar citat als jutjats el dia 20 de febrer per respondre per aquesta segona acusació.

En mans de la UCAS

Després d'aquesta segona denúncia, la Unitat Central d'Agressions Sexuals (UCAS) dels Mossos s'ha fet càrrec de la investigació. És el grup especialitzat en agressions sexuals de la policia catalana. La unitat està especialitzada en casos d'agressors serials, amb més d'una víctima, en les agressions més violentes i, especialment, en els casos en els que la víctima no coneix a l'autor de la violació. Els Mossos han posat a disposició de les víctimes l'atenció i acompanyament de les professionals del Grup d'Atenció a la Víctima (GAV).

Gemma Alegrí

Gemma Alegrí

Redactora d'informatius a la Cadena SER. Ara, informació de Barcelona i àrea metropolitana: política...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00