Mor Fèlix Millet, l'autor de l'espoli al Palau de la Música

El president de la institució catalana durant gairebé dues dècades tenia 87 anys i fa un mes va abandonar la presó de Brians 2 per ingressar a una residència a causa del seu estat delicat estat salut

Jordi Montull, entre Fèlix Millet y Gemma Montull en el juicio por el caso Palau. / Violeta Gumà ACN

Barcelona

L'expresident del Palau de la Música Fèlix Millet ha mort aquest dimarts, amb 87 anys. Qui va ser president de la institució durant gairebé dues dècades estava condemnat a nou anys i vuit mesos de presó per haver espoliat 23 milions d'euros juntament amb la seva mà dreta, Jordi Montull. Millet portava gairebé tres anys entre reixes a la presó de Brians 2 i fa un mes, la jutgessa de vigilància penitenciària va accedir que l'abandonés per la malaltia incurable que patia. Des d'aleshores, estava ingressat en una residència medicalitzada privada.

A causa de l'empitjorament del seu estat de salut, a mitjans de novembre la Secretaria de Mesures Penitenciàries, que depèn del departament de Justícia, li va concedir el tercer grau, un benefici penitenciari per continuar complint la pena a un centre sociosanitari. Tot i això, el jutjat de vigilància penitenciària va impedir la seva sortida de Brians 2 i el va mantenir entre reixes malgrat que tant la seva defensa com la conselleria al·legaven que patia una malaltia incurable. Fa exactament un mes, després d'analitzar la mesura, la magistrada va accedir que abandonés la presó per passar els seus últims dies en una residència, a petició de la seva família.

Net de l’impulsor de l'Orfeó Català, Fèlix Millet va crear la fundació del Palau de la Música l'any 1990 i va estar al capdavant d'una de les institucions més importants del país durant gairebé dues dècades, fins al 2009, quan va esclatar el cas de corrupció. Després de vuit anys d'instrucció i de judici, a principis de 2018, va quedar demostrat que Millet i Montull havien desviat 23 milions d'euros: ell va reconèixer que se n'havia embutxacat 3,3 i va ser condemnat a més de nou anys de presó. L'expresident del Palau també va tenir un paper clau en el finançament irregular de Convergència Democràtica de Catalunya a través de la institució catalana. Fins avui, els dos màxims responsables d'aquell saqueig només havien retornat la meitat dels diners i, actualment, Millet encara tenia dues causes obertes per haver amagat diners que havia de tornar.

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad