Sociedad

Les millors coques de Sant Joan 2023

Recopil·lació dels forns i pastisseries de Catalunya amb les millors coques per celebrar la revetlla

Coca de Sant Joan / Light Thru My Lens Photography

La coca de Sant Joan és un clàssic que no pot faltar a cap llar catalana la nit de la revetlla. El millor d'aquest brioix és que es pot menjar de mil maneres diferents: farcit de crema, arrebossat de llardons, o cobert de l'opció més típica, la fruita. Sigui com sigui, si aquest any vols sorprendre els teus convidats amb unes postres exquisides, t'expliquem quines opcions tens per aconseguir fer-te amb la millor coca de Sant Joan de tot Catalunya.

Una de les maneres de trobar la millor coca de totes, és deixar-se assessorar pels guanyadors del concurs "La Millor Coca de Sant Joan". Enguany, s'ha celebrat la seva cinquena edició, la qual ha estat la més multitudinària de totes gràcies a la participació de més de 250 coques. Les guanyadores de cada una de les cinc categories premiades són les següents:

Coca Tradicional

El premi per a la coca més típica de totes, feta de fruites confitades i pinyons, se l'ha endut la Fleca Rovira, de Santa Agnès de Malanyanes, que també té un punt de venda al municipi de Cardedeu. Els seus més de 60 anys d'experiència i uns productes ecològics i de proximitat han estat la clau de la seva victòria.

nito100

Coca de crema i pinyons

Aquesta vegada, el premi ha aterrat a Viladecans, a la Fleca Santacreu. El jurat del concurs, compost per 20 professionals del sector, ha valorat positivament l'equilibri aconseguit entre el seu sabor, la seva esponjositat, i la qualitat dels ingredients.

Cristina Moliner

Coca de llardons

Un altre dels clàssics de la nit de Sant Joan és la coca de llardons. En aquest cas, el premi ha estat atorgat al Forn i Pastisseria El Racó, de Granollers. Si la proveu, podreu apreciar com de lleugera i cruixent és!

Coca de llardons

Coca de llardons

Coca creativa

Aquesta categoria se l'ha endut Montserrat Forners, que podreu localitzar a Barcelona. El que més ha agradat el jurat ha estat la combinació que s'aconsegueix de barrejar el brioix amb la pasta de full, una recepta en la qual fa tres anys que hi treballen.

Beo88

Coca de xocolata

En últim lloc, la modalitat de xocolata se l'enduu de nou la capital catalana, en aquest cas, La Pastisseria. Allò que li ha donat la victòria ha estat l'acurat balanç aconseguit entre els diferents tipus de xocolata, així com el seu aspecte i la seva tendresa.

martiapunts

Millors coques de Sant Joan de Barcelona

El concurs "La Millor Coca de Sant Joan" ja fa cinc anys que se celebra, i, per tant, hi ha moltes més coques que tenen el "certificat de qualitat" a part de les d'aquest any. Per això, hem recopilat algunes pastisseries de Barcelona on podreu trobar igualment unes coques delicioses per celebrar aquesta revetlla com cal. Si aneu a última hora i viviu a la capital catalana o als seus voltants, conèixer aquests llocs us pot treure de més d'un ensurt!

Más información

Com es fan les coques tradicionals?

Escolteu l'entrevista a Ramón de la Fuente, de la Pastisseria Huguet de Tarragona, per descobrir com es fan i quines són les millors coques tradicionals per aquests dies.

Aquí Camp de Tarragona (22/06/2023)

01:00:00

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/ser_tarragona_aquicampdetarragona_20230622_150000_160000/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00