Política

Els missatges d'Esquerra Republicana per animar als seus a votar durant la jornada electoral 23J

Alguns partits envien missatges SMS a afiliats i simpatitzants fent una crida a la participació

Teléfono móvil / EFE

Barcelona

La participació a les eleccions espanyoles del 23-J a Catalunya s’ha desplomat onze punts i és del 48,6% a les 18 h, segons les dades facilitades pel ministeri de l’Interior. A Espanya s’ha capgirat la tendència a l’alça del migdia, i la participació també baixa respecte al 2019, amb gairebé quatre punts menys, amb un 53%. La participació recula especialment a Girona, amb un 46,2% (-12,9%), però també ho fa a Lleida 45% (-11,5%), Tarragona 49,2% (-8,4%) i Barcelona 49,1% (-11,3%).

Al conjunt d'Espanya la caiguda de la participació és de prop de 4 punts i la davallada encara és més clara a Catalunya on supera els 11 punts de diferència amb les darreres votacions al Congrés. Aquestes xifres no inclouen els vots que han arribat per correu perquè aquests no es comptaran fins que tanquin els col·legis electorals.

Des d'aquest matí, els partits han fet una crida a la participació i alguns, com Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), han aprofitat la jornada per enviar missatges amb un to satíric i animar a la participació en les urnes.

Missatges sms d'ERC pel 23-J

Un dels missatges és el mateix que ha compartit el candidat Gabriel Rufián al seu compte de Twitter. El candidat d'ERC avisa que la "festa de la democràcia" es pot acabar aquesta nit, en funció del resultat.

Sobre la firma

Èrika García Pujol

Èrika García Pujol

  Responsable digital de SER Catalunya. Graduada en periodismo por la Universidad Autònoma de Barcelona y Máster en Periodismo Avanzado y Reporterismo. Trabaja en Ràdio Barcelona des de 2018.

   
  • Cadena SER

  •  
  Programación
  Cadena SER

  Hoy por Hoy

  Àngels Barceló

  Comparte

  Compartir desde el minuto: 00:00