Política

Cau la participació, especialment a Catalunya

A les 18h, havien votat el 49,71% dels catalans, 11 punts menys que al 2019, mentre al conjunt d'Espanya se supera la barrera del 53%

Imatge de les votacions al Palau Firal de Tarragona / ACN

Barcelona

Les dades provisionals de participació d'aquest 23-J mostren una participació més baixa que a les eleccions del 2019. Al conjunt d'Espanya la caiguda de la participació és de prop de 4 punts i la davallada encara és més clara a Catalunya on supera els 11 punts de diferència amb les darreres votacions al Congrés. Aquestes xifres no inclouen els vots que han arribat per correu perquè aquests no es comptaran fins que tanquin els col·legis electorals d'aquí a dues hores.

Segons dades del ministeri d'Interior, a les 18 h havien votat un 48,71% dels catalans mentre que el novembre de 2019 a la mateixa hora ja havien dipositat la papereta a les urnes un 59% del cens de Catalunya. Al conjunt d'Espanya la baixada de la participació és menor: fa 4 anys havien votat ja el 56,85% dels ciutadans i ara ho han fet poc més del 53%.

La província de Girona és la que pateix una caiguda més elevada de la participació, baixa gairebé 13 punts, i la demarcació on s'ha votat més és a Tarragona amb un 49,3%, una xifra 8 punts inferior a la de 2019.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00