Tot és ComèdiaTot és Comèdia
Ocio y cultura

Triquell: "Amb l'art pots sortir de la realitat que et dona hòsties"

El músic participa en el festival Mússol contra el càncer infantil

ENTREVISTA. Triquell

ENTREVISTA. Triquell

18:08

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1693734217794/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Cesc Fuentes Triquell, de 23 anys, està vivint la seva primera gran gira de concerts, després de la publicació fa uns mesos del disc 'Entre Fluids' i de la seva aparició l'any passat en el talent xou de TV3 'Eufòria' on va quedar finalista. Una gira que l'està portant per festivals i festes majors d'arreu de Catalunya, i que el dimecres 6 de setembre tindrà una parada solidària a la sala Paral·lel 62 de Barcelona. Serà un dels artistes que actuarà en el festival Mússol a benefici de La Casa dels Xuklis d'Afanoc, la residència que acull temporalment les famílies que necessiten passar un temps llarg a l’hospital per acompanyar els seus fills malalts de càncer. Mushkaa, Roba Estesa o Renaldo i Clara son altres músics que hi participaran.

"Vivim obsessionats amb coses que no son ni tan importants ni tan imprescindibles com pensem, i quan et manca la salut que t'impedeix fer coses que has anat fent i que potser no has valorat prou és una putada", diu Triquell al 'Tot és comèdia'. Sobre el poder guaridor de la música, diu que "tothom troba en la música, i en qualsevol forma d'art, la seva via d'escapament, pots sortir de la realitat que de vegades t'hostia, és un mecanisme de salvació/evasió". I creu que "la música fa que la gent s'uneixi i es bo unir-se al voltant de causes solidàries" com la lluita contra el càncer infantil.

Un trip emocional

Sobre l'àlbum 'Entre Fluids" amb hits com 'Jugular', el músic diu: "He fet un disc des del bon "rollo", des del dance, però també he tingut fases "xungues" i les he intentat plasmar en alguns temes parlant d'espais que em fan mal i que em cremen, parlant de la complexitat de les relacions amoroses, de la meva infantesa i com em porto amb el meu nen interior, al final és un trip emocional". Un disc que presenten en directe en un format original: guitarra, baix, dj/productor i cantant, "quan veia bateries en un escenari pensava que ocupaven molt d'espai, que s'ho menjaven tot i per això i per proposta estilística" han optat per prescindir-ne.

Triquell també acaba de prologar 'Ombres de colors', el nou llibre de l'il·lustrador Oriol Malet (Comanegra) que parla de l'abandonament escolar. Sobre aquest encàrrec diu: "Jo he format part del sistema educatiu (va ser educador en el lleure), un sistema que té molta injustícia, molta incapacitat d'abordar, una falta de recursos immensa i una forma de classisme evident. El sistema educatiu està com està i al final els qui el pateixen son els que menys s'ho mereixen (els nens). Al pròleg em vaig quedar bastant curt perquè si hagués començat a obrir llaunes m'hagués fotut en un llibre sencer".

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00