Gastro

Aquest espai gastronòmic clandestí de Barcelona celebra 25 anys

Està ubicat a l'antic magatzem de Dry Martini amb entrada al carrer Còrsega

Plat de l'Speakeasy (el restaurant clandestí de Javier de las Muelas)

El restaurant Speakeasy, inaugurat a finals de 1998 per Javier de las Muelas, celebra aquest any el seu 25è aniversari. Amb la seva obertura, de las Muelas va crear un nou concepte d'espai gastronòmic clandestí, que rendia homenatge als locals de l'època de la llei seca a Chicago i Nova York (1920-1933), i que s'ha convertit en un valedor d'una tendència que, amb el temps, ha estat replicada a tot el món.

Allotjat al magatzem del Dry Martini i amb entrada pròpia pel carrer Còrsega, Speakeasy va néixer com un punt de reunió on cada dimecres un grup de convidats es trobaven per conversar i gaudir de la gastronomia. Era un espai –i encara avui ho continua sent– al qual només s'hi podia accedir amb una contrasenya, i que oferia una experiència única. Aviat, el local va guanyar popularitat i es va convertir en un restaurant de referència de la ciutat, amb una oferta gastronòmica cosmopolita i de primer nivell.

Nous plats italians per celebrar els 25 anys

La proposta gastronòmica de Speakeasy, amb el xef Iqbal Singh Prince al capdavant de la cuina, és eclèctica i es basa en el producte local i internacional de qualitat i de temporada, amb plats com el ceviche de peix de llotja, l'arròs caldós de llagosta, el saltat de carxofes amb bolets i alls tendres o el garrí de Segòvia cuinat a baixa temperatura, entre d'altres. Una carta elevada que uneix classicisme, elegància i innovació.

Per a l'ocasió del 25è aniversari, el restaurant clandestí ha incorporat alguns plats clàssics de la cuina italiana – una de les passions de Javier de las Muelas – per actualitzar la seva carta. El spaghetti carbonara, el vitello tonnat, el carpaccio de straciatella o el risotto cremós trufat són alguns dels nous plats que els comensals trobaran a Speakeasy. El local ofereix també una important selecció de vins, caves, xampanys i còctels.

Plat de l'Speakeasy (el restaurant clandestí de Javier de las Muelas)

Plat de l'Speakeasy (el restaurant clandestí de Javier de las Muelas)

Un espai íntim dins del Dry Martini

El restaurant forma tàndem indissoluble amb l'emblemàtic Dry Martini del carrer d'Aribau. Per accedir a l'Speakeasy, els visitants travessen la cuina del local i un laberint de passadissos que desemboca en un magatzem-menjador amb llum tènue, música jazz i prestatgeries que allotgen les ampolles que utilitza la popular cocteleria. Un espai íntim i agradable que flirteja amb la clandestinitat i convida a viure una experiència gastronòmica singular al centre de Barcelona.

Javier de las Muelas, un referent cultural i gastronòmic

Javier de las Muelas és una figura clau de la cultura i gastronomia de Barcelona. Nascut el 1955, va iniciar la seva carrera a l'àmbit de la literatura il·lustrada, l'art i la música underground. La seva aposta per barrejar tradició, classe i elegància, amb innovació i creativitat intel·ligent, es va materialitzar el 1979 amb l'obertura del seu primer còctel bar, el Gimlet del carrer Rec (El Born), que aviat va trencar el paradigma del que havien estat fins aleshores els bars de còctels a Espanya.

A l'èxit d'aquest local referent a la vida nocturna barcelonina, el van seguir el multiespai Nick Havanna, el restaurant Casa Fernández, el Montesquiu i la cocteleria Dry Martini Bar, que va adquirir el 1996 de les mans del mestre Pedro Carbonell. La cèlebre cocteleria ha format part de la prestigiosa llista World's 50 Best Bars durant set anys consecutius. Després de la creació del restaurant Speakeasy, va inaugurar el Saló Marie Brizard, un espai acadèmic i divulgatiu, situat al costat del Dry Martini, que ell mateix defineix com la “factoria d'idees” on treballa amb el seu equip i imparteix masterclass exclusives i workshops de formació. Més enllà de Barcelona, Javier de las Muelas ha tingut en els darrers anys una projecció nacional i internacional que no ha deixat de créixer, arribant a acords amb companyies hoteleres de luxe i gestionant restaurants i cocteries a Madrid, Sant Sebastià, Londres, Singapur, Bali, Rio de Janeiro, Berlín, Sorrento, Tenerife, Tailàndia i Mèxic.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00