Política

Disparen un tret a la cara a Aleix Vidal Quadras

Aleix Vidal-Quadras, en una foto d'arxiu / Pacific Press

L'expresident del PP de Catalunya i candidat de Vox a les eleccions europees del 2014, Aleix Vidal-Quadras, està ferit greu després de rebre un tret a la cara. Els fets han passat a les 13.30 hores a l'altura del número 40 del carrer Núñez de Balboa de Madrid, al barri de Salamanca, tal com confirmen fonts policials a la SER. Aquestes mateixes fonts han assenyalat que l'agressor ha fugit amb moto.

La Policia Nacional investiga l'autoria del tret. Al lloc dels fets s’han desplegat investigadors del grup d'homicidis i també especialistes de la Policia Científica. S'estan comprovant les imatges de les càmeres situades a la zona i s'investiga si l'estaven esperant a la porta de casa seva. De moment no es descarta cap hipòtesi. Vidal-Quadras, que té ara 78 anys, ha estat traslladat d'urgència a un hospital de la capital i n'està conscient malgrat que segons ha explicat una portaveu del SAMUR el tret ha entrat per l’angle mandibular dret i ha sortit per l’esquerre.

El polític va sol·licitar la baixa del PP el 2014 i aviat va passar a formar part de Vox als seus inicis. Considerava que "no hi havia manera de debatre" al partit al qual havia estat vinculat tota la seva vida. Va ser el candidat a les eleccions europees del partit d'Abascal el 2014, però no va aconseguir representació.

El president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonés, ha lamentat els fets en xarxes socials.

També el president del PP a Catalunya, Alejandro Fernández ha tingut paraules de suport pel seu antic company de partit.

Una hora abans de l'atac del que ha estat víctima, Aleix Vidal Quadras criticava al seu perfil de la xarxa social X (abans Twitter) el pacte entre el PSOE y Junts, que qualificava "d'infame".

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00