Sociedad

The Corrs, Diana Krall, Raphael i The Tyets caps de cartell del Cap Roig 2024

La 24a edició del festival anirà del 12 de juliol al 16 d'agost i tindrà 23 concerts tancats, 6 internacionals i 9 catalans

Miki Nuñez, a la presentació de la programació del festival Cap Roig 2024

Miki Nuñez, a la presentació de la programació del festival Cap Roig 2024 / Cap Roig

Girona

La banda de música tradicional irlandesa The Corrs serà l'encarregada d'inaugurar la 24a edició del Cap Roig Festival el 12 de juliol. Fa 9 anys que no actuen a l'Estat Espanyol. És un dels caps de cartell d'un certamen que també permetrà veure la pianista i cantant de jazz canadenca Diana Krall i el guitarrista de la famosa banda de rock and roll Creedence Clearwater Revival, John Fogerty.

També passaran per Calella de Palafrugell artistes internacionals com Alvaro Soler, el cantant i actor nordamericà Chris Isaak o el britànic Passanger.

En l'àmbit espanyol, el festival acollirà el concert de Raphael, un artista que "forma part de la banda sonora vital de tots" segons el director del festival, Juli Guiu. Pablo López i Rozalen presentaran els seus nous treballs. Una altra actuació destacada és la dels Estopa, que avui han presentat el seu nou disc Estopía, que inclou un tema en català i que actuaran a Cap Roig divendres 26 de juliol. Taburete, Los Secretos i Andres Calamaron, són altres artistes confirmats per l'edició d'aquest any.

El vocalista dels Manel, Guillem Gisbert presentarà el seu projecte en solitari i entre els artistes catalans també actuaran Miki Nuñez i Sopa de Cabra, que presentaran noves cançons i The Tyets. La seva actuació, el dia 28 de juliol, serà el concert solidari d'aquesta edició, a favor de l'associació El Trampolí que treballa amb persones amb discapacitat intel·lectual, que va néixer com un grup de teatre, i que ha fet 25 anys de trajectòria.

Per primera vegada al festival, s'ha organitzat una nit "teatral, còmica fora del món musical" com explica Guiu. Serà amb l'actuació de Carles Sans, que presentarà el seu projecte "Per fi sol". La banda de Manresa, Gossos, serà l'encarregada de posar punt final a l'edició d'enguany, el 16 d'agost.

Segons Guiu "ha sigut un any complicat" però han aconseguit "un gran cartell". El director també ha destacat que tenen una entrada molt potent el primer cap de setmana, amb The Corrs, Raphael i Guillem Gisbert. Per la seva banda, Maria Lluïsa Martínez, directora de comunicació ha assegurat que el festival de Cap Roig és "únic i una experiència excepcional. Tothom pot trobar el seu concert". A més ha afegit que l'entorn on es fa, els jardins de Cap Roig, fa que es converteixi en "un festival memorable". Martínez ha destacat que és un festival molt arrelat a l'Empordà i que s'ha convertit en un referent del sud d'Europa i que genera molta riquesa directa i indirecta en el territori, amb la creació d'ocupació i la contractació de proveïdors locals.

El pressupost supera el de l'any passat i s'enfila fins als 3.840.000 euros. Es posaran a la venda 49.000 entrades, a partir del dilluns vinent, 18 de març, a les 10 del matí.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00