Què t'hi jugues!Què t'hi jugues!
Más deportes

L'advocacia presenta un decàleg per a impulsar la transparència com a pilar fonamental en la reestructuració de l'esport espanyol

Amb això es vol evitar presumptes casos de corrupció com l'atribuït a l'expresident de la Federació Espanyola de Futbol, Luis Rubiales.

Il·lustre Col·legi de l'Advocacia de Barcelona

La presentació d'aquest document l'ha realitzat Jesús M. Sánchez, degà del Col·legi de l'Advocacia de Barcelona; Javier Orduña, president del consell assessor dels instituts de recerca i innovació jurídica dels Col·legis de l'Advocacia de Barcelona, Madrid i Màlaga; Jorge de Amilibia i Enrique Arnaldo, presidents de les seccions de dret esportiu de l'Il.lustre Col.legi de l'Advocacia de Barcelona i de l'Il.lustre Col.legi de l'Advocacia de Madrid, respectivament.

L'elaboració d'aquesta proposta vol donar a conèixer de forma pedagògica tant a institucions esportives com a la ciutadania el valor de la transparència en la gestió, així com la seva aplicació a tota la cadena de decisió, control i governança del model esportiu espanyol. Amb això es vol evitar presumptes casos de corrupció com l'atribuït a l'expresident de la Federació Espanyola de Futbol, Luis Rubiales.

En aquest decàleg s'exigeix la transparència com a pilar fonamental a la reestructuració de l'esport. També s'esmena que "més burocràcia no significa major transparència", criticant així l'excés d'informes tècnics. Es posicionen contra el clientelisme, i el document ressalta la necessitat de limitar mandats, el qual ho relacionen directament amb un clar potenciador de possibles irregularitats. Afegeixen la necessitat d'establir un mecanisme de retribució de les presidències per complir el principi de transparència.

A banda d'això, advoquen per un canvi real del règim electoral cap a un model més obert, flexible, democràtic i participatiu. Diuen que "cal un sistema de vot lliure, sense condicionaments previs". També proposen impulsar portals de transparència amb dades sistematitzades, accessibles i comprensibles pels usuaris amb l'objectiu de millorar la informació, comunicació i connectivitat d'entitats esportives. Tot plegat perquè la transparència sigui el valor principal del model esportiu espanyol.

Així doncs, la voluntat dels col·legis i instituts que han elaborat aquest decàleg és que el model de l'esport espanyol pugui ser creïble des de la regeneració que comporta l'aposta decidida per la transparència.

Segueix el canal de La SER a WhatsApp, on trobaràs tota la informació, esports i entreteniment: l'actualitat del dia i les notícies d'última hora, els millors vídeos i moments de la ràdio, entrevistes, reportatges i molt més.

Recorda que també pots tenir tota la informació de SER Catalunya al nostre canal de WhatsApp.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00