Sociedad

El Ministeri i el departament d'Exteriors col·laboren per repatriar els cadàvers dels tres catalans assassinats a Afganistan

Diplomàtics espanyols es desplacen cap a Kabul per atendre als supervivents

Imatge d'arxiu / STRINGER (EFE)

El ministre d'Exteriors, Unió Europea i Cooperació, José Manuel Albares, ha confirmat aquest dissabte el desplaçament d'un grup de diplomàtics a Kabul "per atendre tots els nostres ciutadans" després de l'assassinat de tres catalans en un tiroteig a l'Afganistan. En un missatge a les seves xarxes socials, el ministre ha assegurat que al seu departament "estem plenament mobilitzats per assegurar l'assistència als espanyols afectats a l'atac a l'Afganistan". "Un grup dels nostres diplomàtics es desplaça a Kabul per atendre tots els nostres ciutadans".

El govern espanyol no donarà més detalls de qui són les víctimes, però sí que li ha comunicat al Govern de la Generalitat que els tres assassinats són catalans. El ministre ha pogut parlar aquest matí amb dos altres espanyols que van patir l'atac però en van sortir il·lesos, i que estan a l'espera de poder tornar a Espanya en les properes hores. La consellera d'exteriors, Meritxell Serret, assegura que "estan col·laborant amb el ministeri", però que no tenen tots els detalls: "No sabem exactament el nombre de víctimes".

Aquest atac mortal és el primer contra turistes estrangers a l'Afganistan des que els talibans van tornar al poder l'estiu de 2021, ara fa gairebé tres anys. De moment, ningú ha reivindicat l'acció.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00