Sociedad

El COILL demana canvis en l'accés al grau d'Infermeria per reduir el dèficit actual a les consultes

Entrevista a la presidenta del Col·legi d'Infermeres i Infermers de Lleida, Mercè Porté

Mercé Porté és la presidenta del COILL.

Sigue el canal de la SER en WhatsApp
Encontrarás toda la información, el deporte y el entretenimiento: la actualidad del día y las noticias de última hora, los mejores vídeos y momentos de la radio, entrevistas, reportajes y mucho más.

Suscríbete ahora

Mercè Porté (COILL): "Les proves d'accés (per estudiar Infermeria) haurien de ser iguals per tothom"

32:12

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/040RD010000000056220/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

A Lleida falten 1.355 infermers i infermeres per arribar a la ràtio europea de 8,73 professionals per cada MIL habitants. I és que actualment, a les comarques de Ponent, estem a menys de 6 infermeres per MIL habitants, una ràtio que el Col·legi Oficial d'Infermers i Infermeres de Lleida considera "totalment insuficient per tenir cura de la població". Però la queixa no acaba aquí. Aviat n 'hi haurà moltes que es jubilaran. I no hi haurà relleu suficient per a cobrir els seus llocs.

Des del Col·legi es demanen mesures per tal de preveure aquest buit que hi haurà en la professió ja que formar una infermera requereix, com a mínim, quatre anys de formació en grau universitari i uns altres dos de formació sanitària especialitzada, en el cas de les infermeres que fan especialitat ja sigui familiar i comunitària,geriàtrica, facin de llevadores, siguin infermeres pediàtriques o de salut mental i del treball. Reclama el Col·legi una estratègia encaminada a augmentar el número de professionals formant-se i retenir talent, especialment les que es formen a Lleida. Moltes, després marxen buscant millors oportunitats laborals.

En aquesta entrevista, la presidenta del COILL, Mercè Porté, proposa que des del Govern de l'Estat es facin canvis per tal que l'accés a la carrera d'Infermeria "sigui igual per a tothom" perquè ara, al no ser-ho, a Lleida es formen professionals vinguts de fora que quan acaben el grau marxen altre cop a treballar fora quan aquí fan molta falta infermeres i infermers... "i això és un greuge".

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00