Aquí CatalunyaAquí Catalunya
Sociedad

"Mewing", l'exercici per reduir la papada que s'ha popularitzat entre els joves

Els experts alerten dels riscos de fer cas dels 'influencers' que recomanen passar-se hores amb la llengua contra el paladar per aconseguir definir la mandíbula

Què és el mewing? Té riscos?

Què és el mewing? Té riscos?

11:33

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1716280996550/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

S'ha posat de moda una tècnica que promet millorar l'aparença física amb un exercici simple que ha fet fortuna a les xarxes socials. Es tracta del "mewing", un exercici que no és nou, però que està en auge, sobretot entre els joves, per les recomanacions virals que fan molts "influencers" que mostren en els seus vídeos com posar-lo en pràctica i els resultats que, suposadament, diuen que s'aconsegueixen.

La tècnica és ben senzilla: s'ha de tancar la boca i col·locar la llengua contra el paladar superior. La punta de la llengua s'ha de posar just darrere de les dents superiors, amb la part restant de la llengua enganxada contra el paladar i, en tot moment, mantenint les dents i els llavis tancats.

En el programa Aquí Catalunya l'odontòloga i directora medica de Prat i Ferrer, Aina Ferrer, ha admès que en l'odontologia es fan servir tècniques semblants per millorar alguns aspectes de la salut bocal d'alguns nens i joves "per estimular el creixement de la cara, dels maxil·lars i per muscular els nens que tenen poca tonicitat muscular", però que en cap cas és bo passar-se hores i hores de forma indiscriminada fent un exercici que cap professional sanitari t'ha recomanat, pautat i vigilat. "És com anar al gimnàs sense tenir cap mena de guia i començar a fer exercicis de forma molt intensa, pot ser contraproduent i acabar-te fent mal", ha afirmat Ferrer. L'especialista ha explicat que la pràctica sense control d'aquest tipus d'exercici pot provocar contractures musculars, dolors, mals de cap o limitacions en l'obertura de la boca.

El "mewing" està de moda, però no és nou

Aquesta idea no és nova. Va ser l'odontòleg britànic John Mew qui, durant la dècada dels 70 del segle passat, va començar a tractar als nens que acudien a la seva clínica, als afores de Londres, amb un tractament alternatiu dissenyat per ell anomenat ortotropia. Amb aquest mètode prometia no només alinear les dents sinó també “millorar el rostre dels nens". Jonh Mew va practicar la ortotropía durant 30 anys, però aquesta tècnica no es va popularitzar fins a l'any 2012, quan Mike Mew, el seu fill, va començar a difondre-la en el seu canal de YouTube. L'any 2019 Mike Mew va ser expulsat de la Societat Britànica d'Ortodòncia acusat de proporcionar tractaments inapropiats i de promoure alternatives no sostingudes per l'ortodòncia científica.

Així i tot, l'any 2018 la tècnica comptava ja amb milions de seguidors, que van decidir rebatejar-la com "mewing" en honor als seus creadors. Són aquests seguidors, des dels seus canals, comptes i videoblogs, els que proposen fer servir aquesta teràpia, en un principi pensada per a nens, com a tractament de bellesa per a adults.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00