Què t'hi jugues!Què t'hi jugues!
Fútbol

Com són Hansi Flick i Rafa Márquez com a entrenadors?

Al 'Què t'hi Jugues!' ho analitzem amb Marc Mayola i Jaume Marcet

Com són Hansi Flick i Rafa Márquez com a entrenadors?

Com són Hansi Flick i Rafa Márquez com a entrenadors?

00:00

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1716463979096/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Estan sent dies moguts al FC Barcelona i qui serà l'entrenador del FC Barcelona la temporada vinent és tota una incògnita. Continuarà Xavi Hernández? O s'apostarà per Hansi Flick o per Rafa Márquez, actualment al filial blaugrana? Avui al 'Què t'hi Jugues!' hem fet una radiografia de com són aquests dos tècnics per saber si encaixarien o no al club blaugrana. Ho hem fet amb Marc Mayola, periodista i gran coneixedor de la Bundesliga, i amb Jaume Marcet, gran expert de La Masia del Barça.

Hansi Flick: una idea molt agressiva

"La idea futbolística de Hansi Flick és ofensiva, atractiva i molt agressiva", ha deixat clar Marc Mayola als micròfons de SER Catalunya, qui ha continuat: "té molt clar com vol que juguin els seus equips. El seu any 2020 al Bayern va ser molt bo, perqupè va ser capaç, en poques setmanes, de convèncer als jugadors per practicar aquest estil futbolístic i se'n va sortir molt bé, tot i que va ser una experiència molt curta". A més, Marc Mayola ha destacat una cosa important: "Flick ha tingut experiència gestionant talent juvenil. Va arribar a ser director esportiu de la Federació Alemanya de futbol i tenia controlats a tots els joves talents d'Alemanya i en feia seguiment".

A més, Marc Mayola ha contestat al 'Què t'hi Jugues!' de SER Catalunya: "si em quadraria l'actual plantilla del Barça amb la llibreta de Flick? No, no especialment". I ha analitzat: "és una incògnita que tinc. El seu estil futbolístic es basa sobretot en una pressió molt agressiva a camp contrari, comprimia molt l'equip i jugava amb les línies molt avançades per ofegar la sortida del rival i a partir d'aquí era un futbol molt agressiu, directe, molt contundent i amb un ritme molt elevat. No sé fins a quin punt ell necessita un perfil de jugador com el que tenia a la plantilla del Bayern el 2020 o es podria adaptar amb altres tipologies de jugadors, és un dubte que tinc".

A més, Marc Mayola també ha explicat al 'Què t'hi Jugues!' que "Flick és un entrenador que sí sap gestionar el grup. Expliquen que és un entrenador clar, sincer, directe i que en general té bona relació amb els jugadors". I finalment, Mayola ha detallat a SER Catalunya: "pel que m'expliquen a Flick realment li faria il·lusió ser entrenador del Barça. Era la primera idea de Laporta abans d'apostar per Xavi. El que volia fer Laporta quan va arribar a la presidència era apostar per la via alemanya i concretament per Hansi Flick, però no va poder ser perquè Flick ja tenia un acord amb la selecció alemanya".

Rafa Márquez: un entrenador tranquil

Al 'Què t'hi Jugues!' també hem analitzat una altra de les opcions a ocupar la banqueta blaugrana la temporada vinent: Rafa Márquez, actual tècnic del filial blaugrana. "Márquez és un entrenador molt tranquil, que dona molta confiança als jugadors, que els hi treu molt rendiment i que aposta molt pels fitxatges", ha resumit Jaume Marcet als micròfons de SER Catalunya, qui ha continuat: "té confiança amb els juvenils, però a vegades trobo que és una mica lent. Xavi a vegades li ha passat una mica per sobre; va apostar abans per Lamine Yamal Xavi que Márquez, i amb Cubarsí o Héctor Fort ha passat una mica el mateix".

Per altra banda, Jaume Marcet també ha analitzat que Rafa Márquez "als fitxatges els hi ha tret molt rendiment". "Aconsegueix equips que són sòlids, que són competitius, que tenen moments de bon futbol, però també moments on és força pragmàtic", ha relatat Marcet al 'Què t'hi Jugues!', qui ha afegit: "no crec que sigui un entrenador que de moment al Barça Atlètic excel·leixi amb el joc, però és molt competitiu i li dona a l'equip un esperit de lluita que a vegades no és normal en un filial".

Finalment, Jaume Marcet ha opinat, sobre Rafa Márquez: "té coses bones, però em deixa alguns dubtes. El veig un Rijkaard. És molt bon gestor, que no es complica: quatre conceptes, ben fets, un equip bastant arregladet, però no seria el millor entrenador tàcticament del món. Però és un entrenador que no resta".

Segueix el canal de La SER a WhatsApp, on trobaràs tota la informació, esports i entreteniment: l'actualitat del dia i les notícies d'última hora, els millors vídeos i moments de la ràdio, entrevistes, reportatges i molt més.

Recorda que també pots tenir tota la informació de SER Catalunya al nostre canal de WhatsApp.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00