Aquí LleidaAquí Lleida
Sociedad

Fèlix Larrosa: "reitero el compromís amb el Pla de l'Estació"

L'alcalde de Lleida nega que dificulti la tramitació del Pla de l'Estació i lamenta que ERC hagi posat en dubte la seva "honorabilitat"

RÀDIO lLEIDA

Fèlix Larrosa: "reitero el compromís amb el Pla de l'Estació"

09:27

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/040RD010000000056356/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

L'equip de govern socialista a l'Ajuntament de Lleida dona continuïtat al Pla de l'Estació en els tràmits que estaven pendents, i que havien quedat al calaix durant un any, des de l'abril del 2023, per què ni el Ministeri, ni la Generalitat n'havia informat al consistori, segons ha dit l’alcalde Fèlix Larrosa. L’alcalde ha dit que el 12 d'abril de 2023, quan encara estava al capdavant del govern municipal el republicà Miquel Pueyo, el ministeri va emetre un informe sobre la modificació del Pla de l'Estació. Aquest informe, segons Larrosa, no va aparèixer fins al 5 de març d'aquest any i ha assegurat que va arribar de forma "extraoficial".

El pla de l'estació preveu la cobertura de les vies, i la creació d'un centre comercial de 60 mil metres quadrats. Fèlix Larrosa, ha explicat que després de conèixer l'informe, -tot just fa un mes després de demanar-lo extraoficialment per què no el tenien- Ha destacat que en un mes han contestat els requeriments que el Ministeri de Transport els hi havia plantejat, donant resposta a les 7 al·legacions per la seva aprovació inicial. En aquest sentit, ha lamentat que s'hagi perdut un any i escaig de temps per contestar l'informe (del que no n’eren coneixedors, ha dit) i ha remarcat que l'objectiu és que el pla contribueixi a fomentar la permeabilitat amb el barri de Pardinyes i a reduir l'impacte de l'estació de ferrocarril.

Ara s'espera la resposta del Ministeri per poder aprovar-se en el ple i dur-se a terme. L'alcalde diu que hi ha dos operadors interessats, i que també demanarà al Ministeri que l’Estat hi aporti finançament.

Lamenta que Esquerra hagi posat en dubte la intenció del govern socialista de continuar amb el Pla especial de l'Estació i que l’hagin “acusat” de parar el projecte: “Lamento que ERC hagi posat en dubte la meva honorabilitat i credibilitat com alcalde de Lleida i els exigeixo que rectifiquin”

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00