Tot és ComèdiaTot és Comèdia
Ocio y cultura

Oriol Genís: "A Pasolini el van assassinar perquè era una persona incòmode"

L'actor es posa en la pell de l'artista italià a 'No hi ha fills innocents' a la Sala Àtrium de Barcelona

ENTREVISTA. Oriol Genís

ENTREVISTA. Oriol Genís

18:12

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1716724190125/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Pier Paolo Pasolini ens encaixa? Mig segle després del seu assassinat en estranyes circumstàncies, les idees de l'intel·lectual comunista homosexual, cineasta trencador i dramaturg i poeta compromès segueixen tenint ressó? La resposta la teniu a 'No hi ha fills innocents' espectacle dens i lleu a la vegada que posa en escena alguns dels escrits de l'artista. És un muntatge del veterà actor Oriol Genís que es fa acompanyar del músic i violoncel·lista Pau de Nut en una vetllada contra el feixisme, les mentides dels polítics, la falsa tolèrancia als immigrants, la societat de consum... i podem seguir. Per tant, la resposta és sí, Pasolini ens encaixa encara.

Assassinat

Sobre la mort de Pasolini, Orol Genís diu en una entrevista al 'Tot és comèdia': "No el podien veure ni els de dretes ni els d'esquerres. Era una persona incòmode per a tothom i segurament per això se'l van carregar. Hi ha un llibre de Simona Zecchi, 'La masacre de un poeta', que us recomano. Un treball d'investigació que desmunta la teoria de l'únic responsable del crim, un prostitut de 17 anys. Hi hauria més de deu persones implicades, gent de la màfia, la Democràcia Cristina...". Amb la seva mort violenta, Pasolini no va poder acabar el 'Tractat pedagògic', que és un dels textos que es poden sentir a la Sala Àtrium.

Cabaret napolità

"Quan toquem certs autors hem d'estar més atents. No es pot arribar a entendre tot de cap obra. El públic ens hem d'acostumar a buscar maneres d'entendre l'obra. Ser espectador també és una feina", diu Genís sobre la dificultat de seguir els textos pasolinians. Justament per alleugerir i trencar la densitat dels raonaments l'obra proposa uns tocs de "cabaret napolità". Durant la funció, actor i músic, canten cançons napolitanes com 'Una notte a Napoli', que van popularitzar Pink Martini, però que és un tema tradicional de la regió.

Recorda que també pots tenir tota la informació de SER Catalunya al nostre canal de WhatsApp.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00