Economía y negocios

Ryanair justifica rebre ajuts de la Generalitat

La companyia diu que per cada 10 euros que inverteix el govern, el país en rep 1200, però qualifica d'il·legals els ajuts a Spyanair

Segons Ryanair, el turisme és imprescindible per l'economia, i la única forma de competir amb països com Malta o Xipre, és fent més barats els aeroports. El seu vicepresident, Michael Cawley, assegura que per cada euro que la Generalitat dóna a Ryanair, Catalunya en rep 120 de mans dels turistes. Per això, critica les declaracions del ministre d'Indústria i Turisme, José Manuel Soria, on es mostrava crític amb ajudar les companyies aèries. Diu Cawley que si Soria no sap veure la rentabilitat d'aquestes inversions, no hauria de ser ministre.

Más información

El vicepresident de Ryanair defensa els ajuts a la seva companyia però, en canvi, critica amb duresa que la Generalitat doni diners a Spyanair. Segons el vicepresident de la low cost, Spyaniar és una companyia morta, deficitària i ineficient i, segons la seva visió, el govern està llençant els seus diners ajudant-la. A més, creu que aquests ajuts són il·legals i, per això, Ryanair va presentar una denúncia davant la Unió Europea. Segons Cawley, en els últims 18 mesos el govern ha donat 250 milions d'euros perquè Spyanair pugui pagar els seves factures.