Sociedad | Actualidad

Calafell multarà els compradors de 'top manta' amb sancions de fins a 20.000 euros

La mesura de l'Ajuntament d'aquesta localitat del Baix Penedès s'aplicarà a partir d'aquesta setmana

(ACN)

L'Ajuntament de Calafell (Baix Penedès) sancionarà els compradors d'articles de 'top manta' amb multes que podran ascendir fins als 20.000 euros. D'aquesta manera, el consistori vol posar fre a la venda il·legal de productes. "Hem pressionat els venedors, hem obtingut resultats, però no és suficient i ara pressionarem els compradors", ha declarat el regidor de Seguretat Ciutadana, Francisco Clavero. La campanya encara no ha arrencat i ja ha despertat l'interès d'algun ajuntament, com el de Sitges. D'entrada es col·locaran cartells informatius a la zona de platja on s'acostumen a concentrar els venedors ambulants. La Policia Local començarà a sancionar a partir d'aquest cap de setmana.

Más información

Des de l'Ajuntament es vol deixar clar, però, que els agents policials es limitaran a aixecar acta, com a falta administrativa -contemplada en la llei òmnibus-, i que la Generalitat s'encarregarà d'imposar la sanció econòmica. La quantia pot ser de fins a 20.000 euros en funció de diverses variables -el valor de la compra efectuada o la reincidència del comprador.

Els botiguers d'aquest municipi turístic, farts de la competència, havien arribat a mostrar el seu malestar traient mantes al carrer. "Estan molt preocupats per l'increment de vendes de 'top manta' i entre tots hem intentat buscar una manera de combatre-ho", ha declarat el regidor. La mesura anirà acompanyada d'una campanya de conscienciació ciutadana.

L'objectiu és advertir el potencial comprador no sols de la possible sanció pel fet d'haver contribuït en una pràctica que no està autoritzada, sinó també que està col·laborant en una il·legalitat que té efectes negatius en l'economia. Calafell no té constància que cal altre Ajuntament hagi aplicat aquesta mesura contundent a fi de perseguir els clients del 'top manta'.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00