Jueves, 18 de Agosto de 2022

Otras localidades

Anticorrupció es querella contra exdirectius de Caixa Penedès

Els acusa d'embutxacar-se més de 24 milions d'euros en sobresous i plans de pensions irregulars

Anticorrupció es querella contra exdirectius de Caixa Penedès

ACN

Segons el ministeri públic, una part dels 24 milions que es van quedar provenien dels diners públics que el FROB va adjudicar a l'entitat quan es va fusionar amb altres caixes el 2010.

El fiscal assegura que els quatre exdirectius es van crear uns sobresous a mida per dues vies: en primer lloc, els acusa d'aprofitar-se del procès d'externalització dels plans de pensions que va començar l'entitat el 2001 per atribuir-se unes quotes milionaries a esquenes dels òrgans colegiats i de seguretat.

D'aquesta manera, cada mes els exdirectius haurien cobrat una renta d'entre 2.000 i 7.000 euros cadascún, sumant un total de 24 milions d'euros en 10 anys.

En segon lloc, el minitseri públic sospita que quan l'entitat es va veure obligada a integrar-se amb altres caixes i acudir al Fons de Reestructuració Bancària, aquests quatre directius van voler blindar les seves condicions i s'haurien modificat el contracte per consolidar els complements variables i fixar una major indemnització en cas d'acomiadament. La fiscalia assegura que la jugada dels directius era "rodona" perquè també es van assegurar entrar al consell directiu del Banc Mare Nostrum, la nova entitat integrada, però que finalment algú els va descobrir i va acabar portant el cas per la via judicial.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?