Lunes, 04 de Diciembre de 2023

Otras localidades

Interior reconeix que l'informe dels comptes a Suïssa de Mas i els Pujol no existeix però evita restar-li credibilitat

Després de 4 mesos d'investigació no se sap ni qui se'l va inventar, ni d'on va sortir, ni qui el va filtrar. Al Congrés dels Diputats, el ministre Jorge Fernández Díaz no ha aportat ni una sola pista per aclarir d'on surt el document que acusava a Artur Mas i Jordi Pujol de tenir diners en un banc de Suïssa

Interior reconeix que l'informe dels comptes a Suïssa de Mas i els Pujol no existeix però evita restar-li credibilitat

EFE

Els diaris el Punt Avui i El Periódico desmunten avui definitivament aquest document amb la publicació d'una carta d'aquesta entitat bancària on els seus responsables rebaten que Mas i Pujol hagin tingut els diners allà. Però el Ministre, d'això no n'ha dit res ni tampoc ha censurat que el Mundo posés en portada un informe fantasma que va marcar la campanya electoral catalana

Han passat 4 mesos i cap novetat; ni qui el va encarregar, ni qui el va redactar, ni qui el va filtrar al diari El Mundo. Assumptes Interns de la policia espanyola, per ordres del mateix ministre de l'Interior, va obrir una investigació el passat 16 de novembre per conèixer l'autoria i la filtració del document i fins ara, segons les conclusions preliminars i definitives, ha estat impossible, diuen, saber d'on ha sortit l'esborrany apòcrif. Amb tot, el Jorge Fernández Díaz deixa una ombra de dubte sobre la veracitat o no d'algunes dades que apareixen en aquest document: "L'informe-esborrany no es correspon de manera exacta o literal amb cap document oficial el.laborat en el si de la investigació sobre el cas Palau per part de la UDEF central, si bé el contingut de l'anomenat informe-esborrany vertebra una part de la corresponent investigació policial que segueix activa en tot el relacionat amb les informacions pendents de comprovació"

Assumptes Interns conclou a més que cap policia en actiu ha reconegut haver elaborat l'esborrany però un cop més planeja el dubte, sobretot de la paraula dels agents: "Els funcionaris que composen els diferents grups que d'una o altra manera han tingut coneixement de les informacions que apareixen en l'informe-esborrany, tots i cadascun d'ells han negat la seva participació en el mateix. I ara per ara és difícil dirimir si aquesta negativa es deu a que realment ningú no ha intervingut en la seva el.laboració o, pel contrari, atesa la notorietat que la filtració ha aixecat, eludeixen les conseqüències de veure's acusats per part d'Assumptes Interns"

El delegat del sindicat unificat de la Policia Nacional SUP va entregar a la premsa el suposat esborrany dient que li havien filtrat policies indignats. Es va obrir una informació reservada contra ell i se'l pot arribar a expedientar. El sindicalista però s'ha negat a revelar qui li va entregar el document.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?