Lunes, 11 de Diciembre de 2023

Otras localidades

El govern Rajoy redueix 1.108 milions d'euros les ajudes a la dependència

Els serveis costaran un 5% més als usuaris. La consellera de Benestar Social qualifica la mesuras de "patacada" i de "setge social"

Persona dependent que s'acull a l'atenció domiciliària

Persona dependent que s'acull a l'atenció domiciliària / ACN

El govern espanyol reduirà 1.108 milions d'euros les ajudes al Sistema d'Atenció a la Dependència, segons el document titulat Programa Nacional de Reformes 2013, que ahir dimarts va enviar a la Unió Europea i va publicar en el web del Ministeri d'Economia. Segons aquest document, els usuaris del pla de la dependència hauran d'aportar un 5% més per rebre els serveis. El document argumenta que es tracta d'una profunda reforma per "racionalitzar i modernitzar els serveis prestats, garantint la sostenibilitat".

Segons el text, des del juliol del 2012, s'han fet diferents canvis en el sistema de dependència, que han aconseguit un estalvi de 599 milions d'euro el 2012. I s'espera que la reducció sigui de 1.108 milions aquest 2013 i 571 milions d'euros el 2014. Entre les mesures, s'està fent un decret perquè l'aportació del beneficiari dels serveis pugi un 5%, en una implantació progressiva de tres anys.

El mateix document explica que, en l'àmbit del sistema de salut, es continuaran amb les reformes iniciades el 2012, per estalviar 7000 milions d'euros, que representen l'1% del total del pressupost sanitari. Per aconseguir-ho, es preveu una reordenació de la cartera de serveis assistencials i l'optimització de 13 serveis d'especialitats mèdiques i un nou catàleg d'implants quirúrgics.

La consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, ha manifestat aquest dimarts que la retallada de més de 1.000 milions d'euros que el govern espanyol pretén aplicar a les ajudes a la dependència poden ser una "patacada més" i un "setge social". La consellera, en declaracions a Catalunya Ràdio, ha explicat que no té cap confirmació oficial d'aquesta nova retallada estatal, ha recordat que la generalitat finança el 80% de les ajudes a les persones dependents i que l'Estat només n'aporta el 20%.

Per la seva part, la presidenta de la Taula del Tercer Sector, Àngels Guiteras, ha considerat que "és moment d'establir prioritats pròpies que avancin en una altra línia".

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?