Sociedad | Actualidad

Superant els límits de contaminació

Tot i que la crisi econòmica ha reduït les emissions de les indústries i ha baixat la mobilitat, Catalunya manté el número de zones on se superen els límits de contaminació establerts per la Unió Europea

Vista aèria de Barcelona(ACN)

Bàsicament són els nivells de diòxid de nitrogen i les partícules en suspensió, tots dos molt lligats a la mobilitat.

L'àrea de Barcelona, el Vallès i el Baix Llobregat, i localitats molt concretes de Girona, la plana de Vic i les Terres de l'Ebre han registrat valors elevats de partícules en suspensió i de diòxid de nitrogen durant el 2012. Altres localitats que han superat els nivells de determinats son Igualada i Flix.

Más información

Segons la directorageneral de qualitat ambiental, Assumpta Farran, les dades són si fa no fa les mateixes que en 2011. Segons Farran, la reducció de la mobilitat que ha comportat la crisi econòmica no s'ha deixat notar massa perquè en paral.lel també s'ha produït un envelliment del parc de vehicles que emeten més contaminants.

La Generalitat insisteix en què és fonamental reduir les emissions dels vehicles i que per aconseguir-ho el vehicle elèctric és una opció, però no la única. Les condicions meteorològiques condicionen els nivells de contaminació. L'any passat van haver-hi 6 situacions adverses que van durar 41 dies.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00