Martes, 27 de Septiembre de 2022

Otras localidades

8 Mossos imputats per la mort d'un jove a la comissaria del Vendrell

La conselleria d'interior no apartarà els 8 Mossos imputats com si que va fer amb els agents imputats pel 'Cas Raval', la diferència és que en el cas de Barcelona se'ls imputa un delicte contra la vida mentre que en el cas del Vendrell la magistrada parla d'un homicidi imprudent

Comissaria de Mossos d'Esquadra del Vendrell

Comissaria de Mossos d'Esquadra del Vendrell / JOSEP MARIA BOTEY I ASSOCIATS

En total hi ha deu persones imputades, vuit agents dels Mossos d'Esquadra, un metge i una infermera del Servei d'Emergències Mèdiques. Els vuit agents imputats són quatre que van intervenir en la reducció i immobilització del jove i els quatre restants són els que el van registrar en la seva entrada a la comissaria el passat 31 de juliol al voltant de tres quarts d'onze de matí.

Segons l'auto d'imputació al qual ha tingut accés la Cadena SER, s'imputa als 8 agents ja que es qüestiona si era necessari reduir el jove de cos sencer i amb un casc. La magistrada del jutjat del Vendrell també assegura que existeixen dubtes que fos previsible que els agents tinguessin constància que el detingut estava sota els efectes de les drogues i que per conseqüència les seves actuacions de contenció podrien provocar o accelerar la mort del Sr. El Younoussi. A més també es qüestiona que la custòdia i el control del detingut es fes de manera adequada ja que el jove va poder introduir cocaïna i haixix a la cel·la, una de les causes principals de la seva mort.

Imputats metge i enfermera del SEM

Les imputacions no només se centren en els agents dels Mossos d'Esquadra, el jutjat del Vendrell també ha imputat al metge i la infermera que van atendre el jove tan sols una hora i mitja abans de la seva mort assegurant que la víctima simulava el seu malestar. Des del SEM es va concloure que el diagnòstic pertinent era el de patologia simulada. Ara, la magistrada assegura que si bé és cert que en el mecanisme de la mort del jove hi ha contribuït diversos factors de risc com són la combinació de tòxics trobats a la sang, la situació d'estrès de la detenció i la contenció van contribuir en la mort del detingut. Per tant, considera que existeixen dubtes que en la primera visita del SEM, una hora i mitja abans que el jove morís, el personal mèdic podria haver advertit que el detingut es trobava en estat d'agitació derivat del consum de drogues.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?