Sociedad

Bustos i Fernández aniran a judici

L'exnúmero 2 del PSC, Dani Fernández, i l'exalcalde de Sabadell, Manel Bustos a judici acusats de tràfic d'influències per la presumpta contractació irregular d'una tècnica a l'ajuntament de Montcada

Manel Bustos i Daniel FernándezACN

L'alcaldessa, Maria Elena Pérez, també anirà a judici acusada de prevaricació

En la seva interlocutòria, el magistrat considera que els dos polítics van intentar influir en l'alcaldessa de Montcada perquè contractés com a tècnica d'urbanisme una excàrrec de la Conselleria de Política Territorial, Carmina Llumà.

Más información

El jutge es basa en les trucades que van intercanviar Bustos iFernàndez i en els testimonis recollits durant la instrucció. Parlaven de Llumà com la nostra candidata i van pressionar l'alcaldessa de Montcada valent-se, diu el jutge, del seus càrrecs de secretari d'organització del PSC, diputat al parlament en el cas de Fernández, i alcalde, president de la federació catalana de municipis i adjunt a la presidència de la diputació de Barcelona en el cas de Bustos.

Per aconseguir amb aquesta pressió la contractació de Llumà. Hi ha unaconversa molt reveladora en la qual Fernandez demanava que on el psicotècnic havia posat no apta, canviessin el no, per apta. I pressionada, segueix el jutge, l'alcaldessa va promoure una reunió amb el tribunal qualificador del concurs de contractació per dir-los que no havien entès el que volia l'ajuntament i van demanar-los que baixessin el nivell.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00